Slooow flow

Har jobbat en massa. Mellanskiftet är verkligen jättejobbigt, men inte alls så utmattande som normalt. Har kommit fram till att utgången beror helt på vilken skiftledare man har de sista timmarna. Har fått lära mig tvåan, där det är ganska mycket att göra, speciellt om man har sisådär 2-3 holdar. Men man lär sig väl hantera det. Igår var det dock en helt sinnessjuk dag. Kring 20 kom minst två bussar med danskar och folk beställde 15 cheese var och det var 2 personer i köket och 2 personer i kassan. Allting blev helknasigt. Det var folk överallt, ingen förstod vad man menade när man sade "Var det bra så?" och folk blev sura för att det tog lång tid. Men vad tror de om de kommer med så många?! Dessutom betalade de med danska pengar. Gaaah. Vi överlevde i alla fall. Jag jobbade över 1 1/2 timme för att hjälpa till lite, men så finns det ju lagar på hur länge man får jobba, så... Trött var jag i alla fall när jag kom hem. Föresten, kineser är väldigt trevliga och artiga. Det var ett antal kineser inne och beställde igår vid 22 och de log och var väldigt förstående (till skillnad från danskarna som tjatade). Mer kineser åt folket! haha

Hur som helst, allt jag har pratat om är ju donken så låt oss prata lite om skolan istället (tjoho). Fick mail från Cecilia i förrgår så nu börjar snart allvaret. Fick de första böckerna igår. Vet dock inte vilken som ska läsas först. Det är väldigt tur att det blev distans för jag hade inte orkat gå på lektioner under veckorna med mellanskiftet i alla fall. Man har ju inget liv överhuvudtaget. Känns som att jag sprungit maraton och jag har två dagars jobb kvar (ska gå snart föresten). Jag verkar ha fått kortslutning i hjärnan dessutom för det första jag gjorde när jag kom hem igår var att steka en pannbiff och lägga den på en dubbel macka med ost. Vad påminner det er om? Måste jag verkligen säga det? Tja, pappa var tvungen att påpeka det för mig i alla fall... Jag insåg inte alls att det var en hamburgare, jag ville bara ha något varmt att tugga på som inte var allt för mättande. Trodde jag hade uppfunnit den perfekta efter-jobbet-mackan och så visar det sig vara en hamburgare! Snacka om enkelspårig.

Anyway, jag har nog blivit lite sinnessjuk själv för jag har spenderat över 2000 på dvd:er på bara två veckor. Jag får inte köpa ett dugg mer denna månad (och den har inte ens börjat...host). Jag har dock utökat min dvd:samling ganska rejält, vilket var mitt mål så jag antar att jag borde vara nöjd. Nu har jag bara kvar att se på allt haha. Filmkväll på söndag hos Carro förhoppningsvis. Födelsedagsmiddag för mamma imorgon.

Grön

Jag måste erkänna, jag glömde totalt ringa den där killen. Kanske var det gjort med flit undermedvetet, men jag hade tänkt rådfråga Angélica på kvällen och hade t.o.m. med mig numret, men glömde helt bort det. Så det var det.

I övrigt har jag varit väldigt upptagen faktiskt. Jobb, naturligtvis. Var som sagt hos Angélica i förrgår och åt en massa nachos och såg film: Falling Down och Leon. Leon har jag ju sett massor med gånger förr, men Falling Down var första gången. Rätt bra, om ganska udda. Igår hade jag en hemmakväll med hunden och såg Charlie's Angels, som var tillräckligt underhållande. Inget Oscarmaterial direkt, men det hade jag ju inte väntat mig heller. Tycker dock 2:an är bättre. Ikväll ska jag till Carro och äta scones med Cornelia och Bella. Scones är alltid gott! Imorgon ska jag till optikern och skaffa linser och äta lunch med Angélica. Så ni ser, det händer saker :).

Imorgon börjar ju skolan också. Jag behöver inte gå in för registrering eftersom det är distans jag ska läsa på, men det är dags att kurslitteraturen kommer så jag kan sätta igång med läsandet. Vilken bok ska jag skriva uppsats om då? Antingen blir det Fight Club eller The Importance of Being Earnest. Den första känns ju lite mer originell med tanke på allt som förmodligen är skrivet om Earnest. Jag får se. Nu ska jag äta och ut med hunden innan jag ska åka.

Känner mig för övrigt väldigt grön idag; alla mina kläder är gröna av någon anledning. Hm...

Ha det!


Blargh

Jobbig dag på jobbet idag. Jobbiga människor som lägger sig i vad man gör. Mattias hittade som vanligt fel i allting man gör. Whatever. Fick väldigt sen rast också så jag var helt utsvulten. Men jag överlevde, så whatever.  Micke lät mig i alla fall gå hem tidigt vilket verkligen mottogs tacksamt. Jag känner mig lite uppgiven, måste ta mig igenom dessa veckor nu och hoppas saker ställs till rätta sedan igen. Av någon anledning försökte de ge mig mitt schema hela tiden, men det har jag ju fått redan! Fattar ingenting, menmen... Whatever.

Skola på måndag. Knepigt! Det blir dock distans, vilket är skönt. Hade missat hälften av lektionerna annars. Men som det är nu blir det en massa plugg utan lektioner, vilket jag borde kunna klämma in. Om inte annat får jag läsa på rasterna haha.

Dagens låt: Yellowcard - Oceans Avenue och Kaiser Chiefs - My Kind of Guy.

Nej, jag har inget vettigt att säga idag. Jag ville bara klaga på jobbet lite. Eller föresten, jag har ju tryckt en tröja till:
image8
Take care!

Borderline creepy

Okej, ny utveckling: Igår skrev jag ju om killen som gav mig sitt telefonnummer. Igår kväll kom så då en kvinna i 40-årsåldern till kassan och handlade och jag tog hennes beställning etc. Så säger hon helt plötsligt, "Du fick ett telefonnummer av en kille igår." Jag får så klart världens chock för jag har ingen aning om hur hon visste vem jag var! Så jag säger bara, "Jaa..." och så säger hon, "Du ska ringa honom på fredag." Allt jag kan säga är okej, för jag är helt i chocktillstånd och aning skrajsen. Hur i hela friden visste hon vem jag var?! Hon satt inte i bilen så vitt jag kommer ihåg. Spooky. Jag kanske har fått en egen stalker? Jag kan ju inte säga att det uppmuntrade mig att ringa honom haha.

I övrigt har jag lyckats få kring 8 timmars sömn i natt, vilket är det mesta jag fått på 4 dagar och det känns skönt. Datorn krånglar fortfarande och jag vet inte hur mycket jag ska orka bry mig. Jag vill trycka mer tröjor men har slut på t-shirts att trycka på (suck). Skolan börjar snart och jag har ingen lust. Sommaren är snart slut och det känns som att den knappt börjat. Jag ska på kräftskiva hos Angélica ikväll vilket ska bli gott. Jag är rätt nöjd just nu. Jag är inte ens sugen på glass.

Oopraaahh

Det är ett under att jag sitter här. Eller snarare, det är ett under att jag sitter överhuvudtaget och inte ligger utslagen någonstans, omöjlig att väcka. Det har nämligen visat sig vara väldigt svårt att sova tillräckligt länge på morgonen efter stängning. Genomsnittet har varit 5 timmar tror jag och det hjälper ju inte att vi stannade uppe till 5 och tittade på film igår/idag efteråt haha. Inte för att jag klagar, det var jättekul, men jag vill bara att ni ska inse att ni bevittnar ett mirakel. Jag undrar hur många som somnar under filmen ikväll/imorgon :P. Anyway, i övrigt har jag bara tagit hand om en gryende förkylning som inte riktigt brutit ut. Jag hoppas den håller sig borta. Jag käkar echinagard för glatta livet i alla fall. Jobbet går som vanligt. Hoppar mellan en massa olika saker, ena sekunden är jag i köket, i nästa står jag i kassan. Men det är ganska skoj att variera. Igår fick jag dessutom en killes telefonnummer när jag stod i ettan haha. De vägrade åka vidare till nästa lucka om jag inte tog emot hans nummer (först ville han ha mitt men aldrig i livet att jag ger mitt nummer till en främmande människa) och vad ska man göra?! Det får ju inte bli helt stopp i driven. Han sade att jag skulle ringa på fredag hahaha. Tänk vad man får stå ut med på donken :P.

Dagens låt: Franz Ferdinand - Do You Want To.

Waste

Så... Första dagen efter resan är lite... Huh? Känner mig fullkomligt desorienterad, har ingen koll på läget alls. Fick gå tillbaka till mejeriavdelningen på Coop säkert 4 ggr för att jag glömde en massa saker. Är öm lite överallt. Mår kasst. Det enda som hjälper är att lyssna på Keane. Tror inte riktigt jag borde resa bort haha. Allt detta bara för en flygresa och en tågresa. Snart ska jag dessutom till jobbet. Aah! Hur ska det gå? Jag kommer att svammla till allting. Bäst ni håller er från McDonalds idag.

I övrigt kan jag meddela att jag nu är stolt ägare av F-Secure Anti-Virus 2007, och att min dator ändå tjorvar men inte lika mycket. Hittade 22 virus och 57 spionprogram på första scanningen. Vupps! Det är dock inte helt rensat, utan något finns dolt som inte vill hittas men ändå ploppar upp hela tiden. Irriterande, men jag är på god väg.

Jag har dessutom tryckt en ny tröja:
image7
Jag bara älskar den (ni kanske känner igen trycket från knappen).

Dagens lår är helt klart Keane - Bend and Break (det är det enda som håller mig på fötter för tillfället). Vad har jag mer gjort? Jag lyckades ju packa upp allt igår, vilket praktiskt taget är rekord (jag hatar att packa upp) så det behövde jag inte göra... Jo, jag har lyssnat på en av de CD jag köpte, Queens of the Stone Age - Lullabies to Paralyze. Den är helt ok, några av låtarna gillade jag verkligen. Men jag brukar alltid ogilla skivor första gången jag lyssnar på dem så det finns hopp :D.

Nej, då ska jag börja dra mig till jobbet. Eller, göra mackor först. Illa att gå till jobbet utan mackor (när man jobbar på restaurang haha).

Back in business

Tjing!
Då var jag tillbaka från Belgien. Det har varit riktigt trevligt, en aning tråkigt men trevligt. Kom hem nu på eftermiddagen utan större besvär; jag satte mig i fel del av tåget på Kastrup så om jag inte hade tittat mig omkring och insett att vagnen var helt tom så hade jag blivit kvar i Malmö när andra halvan av tåget åkte vidare till Halmstad haha. Men, jag lyckades ta mig hem i alla fall. Jag har gjort några mindre inköp, men det var lite tråkigt för många affärer var stängda (semester) och andra var praktiskt taget helt utsålda efter reor. Menmen... Jag fick tag på några helt underbara... vad de nu heter:
image5
Visst är de roliga?! Jag ska sno några och trycka på tröjor haha. Jag har bara hunnit läsa tre böker på resan, trots att jag hade med mig nio, eller vad det var. Visst, en av böckerna var på över 700 sidor, men ändå. De lyckliga vinnarna blev:
- "With No One As Witness" - Elizabeth George
- "Oryx and Crake" - Margaret Atwood
- "The Man in the High Castle" - Philip K. DIck
Ingen utomordentligt bra, ingen direkt dålig.

Men ni ska inte tro att ni kommit undan mig bara för att jag varit bortrest! Jag har haft med mig klassikern: penna och papper, och jag har lyckats skriva lite varje dag. Men ni kommer att upptäcka att jag inte är speciellt utförlig på papper. Här är i alla fall min lilla resedagbok:

Lör 11/8
Varför står Illustrerad Vetenskap bredvid Playboy?

Kalle Anka heter Anders And på danska... Mystiskt...

Killen i blå tröja - gick på tåget på samma station, satt mitt emot mig på tåget, stod framför mig i kön till incheckningen, sågs vid gaterna, satt några stolar bort vid gaten, satt framför mig på planet och stod (så klart) i närheten vid bagagebandet. Stalker?

Bomma (min mormor, bomma är mormor på flamländska) gammal, men snarare trött i huvudet än förändrad i övrigt. Jag tror hon är less på livet. Jag tror hon vill ge upp ibland. Hon är ensam - hon har nog inte haft så mycket sällskap på länge som nu. Hon är pratsjuk. Eller är jag bara lättkvävd?

Jag lider av första-dagen-sjukan. Jag vill åka hem. Inte för att det är bättre där eller för att jag längtar hem, utan för att det är ovant. På onsdag kommer jag inte att vilja åka.

Tog en promenad på kvällen. Kom ihåg alla gator och var mina "favorit"affärer ligger. Det är skönt väder, varken för varmt/kallt. Folktomt. Alla var vid kafeerna, restaurangerna. Tyst (så tyst det kan bli i en stad).

Dagens låt: Keane - Can't Stop Now.

Sön 12/8
Var på loppis. Vad folk har mkt skräp! Helt otroligt.

Inget är öppet på söndagar! Gaah.

Såg mitt "nya" kusinbarn Mattias för första gången. Livlig krabat. Vet inte hur man beter sig med bebisar. Har förlorat barnasinnet? Har gömt det bakom år av rädsla och skuld. Jag vill ha det tillbaka! Jag vill leka fåniga ljud med ungar och tycka det är roande. Jag vill inte bli min mamma. Jag får inte bli lika tråkig som hon. Då kan jag lika gärna lägga ner direkt. Då är det lönlöst.

Dagens låt: Keane - Bedshaped.

Mån 13/8 - Varför?
Varit in till stan idag. Det mesta stängt på måndagar också - varför? Irriterande. Ingen lust att köpa något. Igår, men ej idag - varför? Köpte dock 3 CD för 25 euro - Varför? Ingen aning. Ville bara köpa något. Kan inte åka hem tomhänt.

Dagens låt: Maroon 5 - This Love (VARFÖR?! Hjälp mig!)

Det är svårt att göra saker man borde när man borde om man inte vet att man borde.

Bomma gammal & nojig idag. Orkade bara gå lite. Fika. Somnade hela tiden på kvällen. Stryker sina handdukar efter tvätten... Jag sydde upp byxor åt henne. För hand. Illa!

Tis 14/8
I used to be schizophrenic but we're fine now. (Till en tröja!)

Hästens reklam på TV. På svenska, samma som hemma. Världen ÄR verkligen liten. Svenska på sojayoughurtburken, Wasa knäckebröd, Hästens... Hade skyltar inte varit på flamländska hade man nästan trott att man var hemma. Varit på stan, promenerat. Köpte tröjor (på H&M, ännu mer svenskt!). Hittade helroliga knappar på en underbar (men dyr) affär. Ska sno för att trycka på tröjor. Köpte 5 st men hade kunnat köpa massor. Tänker för mycket på pengar. Lev lite!

Imorgon söndag (helgdag). Vad göra? Promenera... Har promenerat mer nu än på en hel månad hemma. Oh, well.

Föresten, 3-dagarsgränsen passerad. Blir bättre...

Dagens låt: Snow Patrol - How to Be Dead?

Ons 15/8
Bara 2 veckor kvar av lovet! Helt otroligt vad FORT allt gått!

Imorgon åker hem! Skönt. Visst, inget fel med att vara här men det är uttröttande att ta hand om Bomma. Emotionellt. Inte speciellt underhållande heller...

Hur som helst, tågresa (tjoho!) att se fram emot. Men man vill ju aldrig lämna tåget. Åker kanske med hela vägen till Göteborg :). Varför inte? Ge efter för den paralyserande oviljan att lämna tågvagnen. Jag vill inte vara här, jag vill inte åka hem... så jag stannar mittemellan - åker fram och tillbaka på gtb-köpenhamntåget.

Idag: flera promenader (regn). Besök av Lut & Omer, Kris, Eva & Eline. Har träffat alla utom Olivier och Mark (som jag ser imorgon) av släkten här i Genk nu. Eller, Kristof har jag ju inte träffat heller men honom har jag inte sett på flera år... Cykeltur med Omer nästa år? Vore nog skoj, se lite annat än bara centrum. Har gått på varenda gata mitt i centrum. Runt, runt.

Dagens låt: My Chemical Romance - Cancer.

Föresten, en bild på Bomma också:
image6
Ha det!
/Susanne

Flyg fula fluga

När jag kom hem från jobbet i natt (vid 2-tiden) insåg jag att det faktiskt är imorgon(!) jag åker till Belgien. Jag har inte ordnat någonting! Jag menar, det var bara i förrgår jag bokade biljetterna. Så jag satte mig och skrev en lista på allt jag bara måste ordna idag. Jag har klarat av 4 av 10... Detta trots att jag fick för lite sömn (igen) då de börjar spika här utanför vid 8-tiden. Det ska bli skönt att få sova ut lite (om sova ut innebär att bli väckt klockan 8 av en otroligt högljudd radio - min mormor är mer eller mindre döv).

Jag ser hur som helst fram emot resan. Jag avskyr verkligen att flyga (jag blir helt vimmelkantig) men det går ju över dagen efter och då är det bara trevligt. Iofs är det inte speciellt händelserikt, jag har precis varit till biblioteket för att låna 4 böcker som ska sälla sig till de 5 jag redan har, vilka ska utgöra min underhållning i veckan. Det finns inte så mycket att göra hos en 92-åring som somnar framför tv:n klockan ett på eftermiddagen. Men jag klagar inte :).

Dagens låtlista (utan inbördes ordning):
Band of Horses - The Funeral
My Chemical Romance - Mama
Franz Ferdinand - The Fallen
Coldplay - Speed of Sound
Bloc Party - Helicopter


Inte vet jag

Har precis kommit hem från stranden, där jag och Angelica har tagit en trevlig promenad och ätit lite glass och sådant. Det var verkligen jätteskönt, hur varmt som helst och vi gick nästan hela vägen i decimeterdjupt vatten som periodvis var riktigt svalkande (vilket är anledningen till att jag inte badar haha). Snart måste jag åka till jobbet och jag har verkligen ingen lust, men... Måste man så måste man. Föresten, jag har tryckt några tröjor till:
image4
Mina datorproblem är ännu inte lösta. Jag har inte orkat skaffa mig ett nytt virusprogram och det jag har har bestämt sig för att det är för gammalt. Jag har ingen lust att hålla på att tjorva så jag har bara skjutit upp problemet. På tal om att skjuta upp, jag har nu officiellt bokat biljetter till Belgien. Jag åker på lördag och stannar till på torsdag. Tjoho! Bomma (min mormor) är t.o.m. riktigt glad att jag kommer (hon har inte mått bra och har inte velat ha besök) och försökte få mig att stanna längre - men det går ju inte, jag måste till jobbet på fredag igen... Hur som helst, det ska bli kul med ett Belgienbesök. Jag var lite orolig att det inte skulle bli av när det redan hade hunnit bli samma vecka som avresan och jag inte bokat biljetter (host) men som sagt, allt är ordnat. Jag kanske kan hitta några billiga tröjor att trycka på :D. Jag tror jag har köpt alla modeller de har att erbjuda för att rimligt pris på H&M haha. Nej, nu ska jag dricka lite juice. Ha det bra!

/Susanne


Tryck (inte på knappen)

Jag har blivit alldeles fast i en ny hobby: tröjtryck. Det är jättekul och man får en massa snygga tröjor på köpet! Här är resultatet från gårdagen:
image3
Det är bara en som än så länge är redo att användas eftersom det tar en stund innan färgen är helt torr. Hur som helst, there is more to come! Jag har också tittat på en massa filmer medan jag jobbade med trycket (eller, titta är väl fel ord...). Filmer jag inte sett på jättelänge och helt glömt bort (mer eller mindre) hur bra de var (och hur sugen man blir på choklad av att se Charlie and the Chocolate Factory!). Det var verkligen åratal sedan jag såg Titan AE t.ex., och 101 Dalmatiner. Så nu ver ni vad jag gjorde igår haha. Idag ska jag fortsätta med tröjtryck, besöka tandläkaren och gå till jobbet. I övrigt har jag inget planerat. Dagens låt är The Lumberjack Song av Monty Python.


The neverending shift

Okej, så två inlägg samma dag är kanske att ta i, men vadå? Det är väl min blogg! Hur som helst, har precis kommit hem från jobbet. 11-20. Jag trodde aldrig det skulle ta slut, när det var dags för min andra rast tyckte jag det var dags att gå hem! Men icke. Två timmar drygt kvar, en massa hamburgare att göra och sådant svammel. Jag har inget emot mitt jobb generellt, men jag avskyr verkligen 11-20 passet! B-L-Ä. Det är helt otroligt att 9 timmar kan kännas så långa. Jag skulle gissa på 12 eller t.o.m. 14. Huuu.

Nej, nu ska vi vara positiva. Dagen är snart slut och jag har inte 11-20 imorgon (tjoho!). Hubert är här, hon hade med sig en kristallfigur (surprise!) och jag har ätit skaldjurslasagne. Gott! Nu ska jag bara komma på något att göra med min kväll. Jag har lust att promenera, men jag tror jag känner mig för lat för det. Jag får se. Ner till eurostop kanske? Hm...

Fluff!

Jag hittade världens bästa matsak igår: marshmallow fluff! Bara ordet fluff är ju alldeles underbart, och marshmallows är aldrig fel de heller. Jag bara måste pröva det någon gång! De varma mackorna igår var riktigt goda de också, Angélica har en tendens att få ut det bästa ur maten haha (grapefruit juice!).

Så, vad har jag haft för mig? Jag har jobbat... Jag tror inte jag gjort något mer. Min dator håller på att rasa ihop, eller, internet explorer i alla fall. Har ingen aning om vad som är fel, det brukar aldrig bli något fel på min dator (förutom den där gången när det inte startade mer... host) men nu får jag sätta igång och köra virusprogram och en massa sådant tjaffs. Suck. Idag kommer Hubert (min moster - inte en man) också, och hon har en tendens att vara lite jobbig ibland. Men vi får väl se. Kommer man över molnet av parfym som omger henne, och en tendens att äta upp dyr sylt som om det vore yoghurt så är hon väl inte så farlig.

Nej, nu ska jag titta på Project Runway som jag spelat in och starta lite virusprogram på datorn. WIsh me luck!

/S