Sengångare

Inte mycket har hänt sedan sist. Efter mer än en vecka lyckades jag äntligen bli frisk. Mer eller mindre i alla fall. Jag har mest bara jobbat. Dock har jag besökt IKEA nu i tisdags. Det var helskoj, så klart :). Köpte en DVD-hylla, en hylla, en massa småprylar - mest till köket, ett soffbord m.m. Min lägenhet börjar bli färdig nu. Snart kan jag inte klämma in mer prylar i alla fall haha. I övrigt har jag mest jobbat. Det är extremt jobbigt just nu, chefen är rätt ut elak och jag har verkligen ångest när han är där. Man kan ju inte göra något rätt och hur ska jag veta vad jag ska göra när allt jag gör blir fel? Hur mycket jag än försöker blir han bara arg. Alla har alltid sagt att han är så men det var inte förrän för några veckor sedan som jag verkligen fick se den sidan hos honom och den sidan har inte försvunnit. Jag mår riktigt dåligt av att jobba när han är där. Som tur är brukar han inte komma till restaurangen på helgen så jag kan se fram emot en chefsfri helg i alla fall. Det är hemskt för jag gillar verkligen mitt jobb. Hade det inte varit för honom hade jag verkligen trivts. Men jag står inte ut.

Hur som helst, vill inte riktigt tänka på det just nu. Jag ska duscha och sedan sova för jag gick upp kl 5 imorse. Kanske äter jag en glass också hihi. Jag ska hur som helst sova, jag är dödstrött. Skulle kunna sova 12 timmar. Men icke. Hur som helst, nu ska jag sluta svamla och titta på Singing Bee. Ha det!

I will survive...?

Jag ville bara försäkra er om att jag lever. Jag är bara förkyld, har varit det en vecka och det verkar inte vilja ge sig. Jag har en veckas odiskad disk, en tvättkorg full med tvätt, 50 olika slags förkylningskurer framme och en massa filtar och liknande. Jag är vid liv men det är knappt.

BSM

Halloj!
Nu tänkte jag äntligen berätta lite om vad jag haft för mig förra veckan. Jag kan börja med att säga att det varit en jättebra vecka, både kursen och folket var jätteskoj och det var hur bra som helst. På måndagen hade vi första hjälpen, vilket inte alla deltog i, så nu vet jag vad jag ska göra om någon svimmar eller börjar brinna. Om jag inte får panik och glömmer allt vill säga :P. Någon som vill testa? Hur som helst, sedan hade vi själva BSM-kursen (Basic Shift Management) och visst, McD är lite av en sekt och allting är helt perfekt, men man lär sig jättemycket. Det var en hel del ögon-öppnar-ögonblick. Jag har gjort en hel del ändringar på personaluppställningen och har organiserat lappar som vi använder, etc. Jag har massor med idéer men jag lär väl inte få genomföra dem... Jag har i alla fall insett att jag måste stå på mig mer. Alla andra skiftledare får en massa tid att göra saker som MÅSTE göras, medan vi får göra dem på vår fritid. Det har varit jätteskönt att vara på kurs, jag har stressat av en massa och har blivit mycket mer positiv till mitt jobb igen. Körde 2 skift i helgen och de gick riktigt bra. Jag har dessutom gjort en liten lapp med efterskiftsanalys som jag ska gå igenom efter varje skift för att bli bättre. Något sådant har jag ju aldrig behövt göra och det är ganska orimligt nu när man tänker på det att förvänta sig att jag ska bli en bra skiftledare om jag aldrig får fundera på vad jag gör för fel.

I övrigt så var det faktiskt riktigt skönt att kunna prata McD en hel vecka haha. Jag vet att alla tycker att jag pratar alldeles för mycket om det :P. Det var lite skoj, mer än en gång var det någon som tyckte att vi skulle prata om något annat och frågade vad vi gjorde på vår fritid. Svaret var likadant hos alla: vilken fritid? Så det blev med McD prat haha. Jag har lärt mig en massa bra saker, både officiella och inofficiella hehe. Jag har inte testat alla än :P.

Nej, jag kanske skriver lite mer någon annan gång men jag tror inte så många är intresserade av det specifika. I övrigt kan jag berätta att jag hittat något riktigt gott - havreringar. Sockerfria så klart. De är hur goda som helst! Sitter här och äter frukost just nu, gissa vad jag äter :P. Köpte dem igår och har redan käkat halva paketet. Man kan t.o.m. föreställa sig att det är sådana där chokladringar fast bättre - för de är nyttiga. Nu har jag dock slut mjölk så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske åka förbi Hemköp på vägen hem från jobbet? hehe. I övrigt så var jag ganska produktiv igår, jag städade en massa, hämtade handdukar hos föräldrarna (och fick gratis lunch dessutom), handlade en massa - MASSA - mat, tvättade och organiserade skafferiet och lite andra lådor som behövdes organiseras. Ändå stressade jag inte speciellt mycket. Med andra ord hade jag en riktigt trevlig ledig dag. Nej, nu ska jag fortsätta kika på House (säsong 2 på dvd) och förbereda mig för jobbet. Tjoho.

White Christma... February

Det snöar!

Anledningen till att jag varit lite frånvarande är att jag varit på kurs. Kom tillbaka igår. Jag har inte sovit mer än 5 timmar en enda natt sedan natten till lördag (förra lördagen) så jag är rätt trött. Därför tänker jag inte skriva något mer här. Skriver mer imorgon eller på måndag. Skulle bara påpeka att jag var vid liv :).

Kycklingpaj - 3-4 pers
Pajdeg
3 dl vetemjöl / 1 1/2 dl vetemjöl och 1 1/2 grahamsmjöl
125 g margarin eller smör
2-3 msk vatten
Mät upp mjölet, skär margarinet i bitar och lägg ner. Finfördela med gaffel till smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till deg. Knåda så lite som möjligt.
Fyllning
1 stor kokt/grillad kyckling
100-150 g rökt skinka (brukar ej anv. detta)
1 röd paprika i tärningar
3 dl strimlad purjolök
4-6 stjälkar selleri i skivor
2 msk margarin eller smör
4 msk vetemjöl
4 dl kycklingbuljong
1-2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1-2 msk soja
1-2 msk tomatpuré
1 uppvispat ägg

1. Gör pajdeg. Platta ut och lägg i kyl i 30 min.
2. Skär kycklingen i bitar. Förbered grönsakerna.
3. Koka upp buljongen. Fräs grönsakerna i margarin i en gryta. Strö över mjöl och späd med buljongen lite i sänder. Koka ca 3 min. Tillsätt grädde. Blanda ner köttet. Smaksätt med salt, peppar, soja och tomatpuré.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg stuvningen i en pajform. Rulla en bit av degen till en smal rulle och lägg runt kanten. Kavla ut resten och lägg på som lock. Pensla med ägg och skär nägra snitt med kniv. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

Elaka gubbens chokladmuffins
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
100g smält smör

Sätt ugnen på 160 grader. Rör ihop alla ingredienser till en smet. Fördela smeten i formar eller en muffinsplåt. Grädda 20-30 min.

Teknisk support, my ass


Skrev detta den 26:e men p.g.a. de förhållande som skildras in innehållet kunde jag inte lägga ut det på nätet.

Har precis väntat i kö i 15 min för att få prata med en arrogant och otrevlig människa hos teknisk support för tele2. Enligt honom ligger felet i min dator. Enligt mig ligger det hos dem. Eller nog hitnet. I alla fall inte i min dator. Usch, jag blir så arg. Allt han upprepade var att min mail hos tele2 faktiskt fungerade. Men var spelar det för roll när ingenting annat fungerar?! Jag kan inte skicka mail alls (okej, förutom tele2-mailen) och jag kan inte logga in på hotmail. Jag har inte ork att tjorva med detta! Jag har spenderat flera timmar ikväll med att tjaffsa när jag egentligen borde plugga till kursen eller sova. Jag är så trött att mina ögon är små springor. Jag kände mig som en sådan där människa som ringer och klagar på maten på McD, en sådan där som bara är sur och gnällig (okej, alla är inte så, men många). Jag gillar inte att vara så, men jag kunde inte annat än att reagera på det viset när han var så otrevlig. Blä.

Okej, trevligare saker. Good thoughts. Happy thoughts. FIck en ny soffa av IKEA idag. De kom och tog min gamla, silverfiskinfekterade soffa och ersatte den med en ny, förhoppningsvis inte silverfiskinfekterad. Jag får se om det flockas fiskar kring anticimex-dosorna.

Föresten, har inte jag berättat om kursen? Det är BSM, fösta kursen för att bli skiftledare på McD. Den är i Stockholm så jag åker iväg snart. Jag har inte alls pluggat så mycket som jag borde (bl.a. tack vare idioten från tele2) så jag är lite nervös p.g.a. det, men i övrigt är det inte så fasligt nervöst. Är inte riktigt på humör att träffa en massa främlingar - och dessutom dela rum med en. Men det blir väl som det blir.

Nej, nu ska jag spela färdigt Donkey Kong och sedan gå och lägga mig. Jag somnar ju snart där jag sitter. Usch vad irriterad jag blev nu! Det är inte kul, jag vill vara på bra humör. Suck. Kassa människa!