Banan. Igen.

Jag vet att jag har sagt det här tidigare, men än en gång så luktar min lägenhet gammal banan. Det beror då på att jag har en ganska gammal banan som jag bara vägrar vilja äta. Den ligger helt enkelt där och blir gammal, stackarn. Jag borde äta den, men... Jag lär väl lessna på att det luktar gammal banan någon gång och göra något åt det.

I övrigt är livet som det är. Det flyter på. Har 4 veckor kvar på jobbet - som skiftledare vill säga. Sedan blir jag fattig student som jobbar extra. Jag berättade det för Mattias i fredags. Han tyckte det var tråkigt, men det är dags att jag går vidare. Det var verkligen inget lätt beslut. För 2 månader sedan hade jag lätt gjort det utan att se tillbaka men nu fungerar äntligen jobbet. Jag vet vad som krävs och vad jag ska göra för att få det att fungera - och hur jag ska göra för att få det att fungera bra. Nu gör jag äntligen det jag ville göra för 9 månader sedan. Men, som man säger, man ska sluta på topp. Det känns bara synd, och det känns som att jag sviker de som hade räknat med mig. Men det är bara något jag måste göra. Jag kan inte fastna på donken. Om jag fortfarande jobbar där om 4 år när jag pluggat färdigt (!) så får jag kanske ge det en chans till. 4 år går snabbt. Men mycket händer också på 4 år. Om jag bara hade kunnat ge det ett halvår. Men terminen måste absolut börja efter sommaren. Jag hade velat se om jag hade kunnat komma längre, men samtidigt hade det kanske tagit längre tid och jag är inte villig att ge det mer. Så, som sagt, det har blivit som det har blivit och nu ska jag göra mitt bästa den sista månaden för att ge så mycket jag bara kan. Kanske hjälper det mot mina skuldkänslor.

Nog om det. Inte för att jag har något annat att prata om, men ändå. Jag har läst en bok... Det var ett tag sedan - jag kanske redan har skrivit om den? - Flowers for Algernon av Daniel Keyes. Läste den då jag kom tillbaka från England. Den var i alla fall hur bra som helst. En efterbliven man som opererar sig för att bli smart och blir ett geni - och följderna av experimentet. Läs den! Just nu läser jag 3 böcker. Jag har inte kunnat bestämma mig riktigt. Det är rätt kasst. Men i alla fall, jag läser mest i en "biografi" om Poirot. Första gången jag läser en biografi om en påhittad karaktär. Intressant. Har inte hunnit så långt än dock.

Nej, nu ska jag hitta på något att göra timman innan jag däckar på soffan. Gick upp 4.45 i morse, hade sovit 7 timmar. Förra natten sov jag 4 timmar (grannarna hade karaokefest). Så jag har en hel del sömn att ta igen. Därför tänkte jag att soffan är en trevlig plats att vara på :). Ha det!


Freedag

Sitter här med en liten minifläkt som blåser sval luft på mig. Jag gillar den :). Har precis varit ner med tvätt, ska duscha och förhoppningsvis dammsuga och sedan får jag se. Skulle vilja läsa lite också, håller på med Tehanu, den sista i Ursula Le Guins Earthsea-kvartett. Fick en elräkning igår, håll på att dö. Sedan gick jag till jobbet och jobbade mig till magsår, eller en hjärtattack - i alla fall en för tidig död. Jag tror aldrig jag jobbat så hårt i hela mitt liv, och det säger en hel del. Vet inte riktigt vad jag ska äta till lunch idag. Det får nog bli soppa eller något. Ska gå och handla sedan, hade ingen mjölk till mina ringar imorse ;(. Inte fick jag någon post idag heller. Suck. I och för sig är det bättre med ingen post än en elräkning, men eftersom jag redan fått den så tycker jag att jag skulle kunna ha fått något roligt istället, någonting gratis eller så (vad som helst). Eller ett PS3. Om jag fick ett PS3 i posten skulle jag bli jäääätteglad! Men det är nog inte så många som vill skicka PS3 till mig...  Jag har varit jätteduktig den här månaden än så länge att inte köpa någonting. Jag har verkligen inte köpt något alls, förutom mat, och det tänker jag fortsätta med. Okej, jag har köpt en t-shirt. Men inget annat. Trots att jag hittade en varmchoklad-görare på Lagerhaus igår för bara 149kr. Jag ville ha den! Men så går det ibland... Igår var jag och Angélica och åt lunch föresten, vi köpte mackor på Hello eller vad det nu heter, och sedan köpte vi glass på Hemköp. Så träffade vi min mamma som köpte körsbär åt oss, bara sådär. Så vi blev mätta :). Jag har fortfarande några körsbär i kylen. Jag ska äta dem till efterrätt, efter vad den nu är jag ska äta till lunch. Det här med lunch är knepigt, men det får man leva med ibland. Att saker är knepiga vill säga. Det är de ibland. Nej, nu ska jag snart gå och hämta min tvätt. Jag har stängt av min lilla fläkt.