Simpsonized

I andan av denna Simpsons-galna omvärld har jag låtit simpsonisera mig. Här är resultatet (det är nog tur att jag inte är en karaktär i Simpsons :P):
Simpsonize me
Jag har även en bild på min nya frisyr (om någon är intresserad):
Ny frisyr
I övrigt får jag inte glömma dagens låt, My Chemical Romance - Mama.

Doh!

Inte mycket har hänt de senaste dagarna. Jag har mest bara jobbat. Igår var det dock lite liv i luckan. Jag var och klippte håret (140 kr!) och blev väl rätt nöjd. Det ser lite för prydligt ut, men jag får väl leva med att vara prydlig antar jag. Åt lunch på stan gjorde vi också, jag och Angélica, god kinamat. På kvällen gick jag sedan på bio med lite McFolk, vi såg Simpsons. Den var riktigt rolig, men jag måste säga att det finns avsnitt som är bättre. Den var inte perfekt, om än delvis helskoj. Man satt med ett leende hela tiden :). I övrigt, Angélica, behöver du inte vara orolig. Jag tänker inte börja sjunga falskt och tvinga dig köpa skotskrutiga tights. Det finns ingen risk för det :P.

Nu är det alltså jobb idag igen. Men blir så passiv när man jobbar. Bara går till jobbet, jobbar, kommer hem och väntar tills nästa dag då man ska till jobbet igen. I alla fall när man har mellanpasset. Huuu.... Jaja, jag får väl ta mig igenom dessa dagar också, kanske händer något skoj (man vet aldrig). Jag borde försöka bli mer optimistisk. (Det står 4 kylskåp utanför grannens hus... Hm...) Vi får se, jag är inte riktigt på humör just nu. Kanske sedan.

Ha det!
/S

Definition: liv

Okej, så även om mitt utbrott igår inte var speciellt sammanhängande eller vältaligt har det inte blivit mindre sant. Jag är inte lika trött idag och kan se på världen utan dimma för ögonen (bokstavligen). Så... Jag inser att jag inte riktigt kan klaga när jag inte vet exakt vad det är jag vill. Jag menar, jag vill ha ett liv men vad är det? Jag vet vad det inte är; det är inte att sitta hemma och titta på tv med föräldrarna varje kväll och inte heller att sitta framför datorn eller med en bok på sina lediga dagar. Med andra ord, jag vill ha saker att göra och dessa saker ska helst ske hemifrån. Är det att ha ett liv? Kanske.

I övrigt har jag precis kommit hem från jobbet, tagit mig igenom en fruktsallad (mums!) och har en grillfest att se fram emot ikväll. Just nu skiner solen så vi får väl hoppas att det fortsätter så. En grillfest är föresten en bra start på att skaffa sig ett liv, på tal om det. Jag lovade Cornelia att vara trött imorgon på jobbet så jag får göra mitt bästa haha. Jag stod i kassan idag igen, under lunchen, och jag kan inte säga att jag gillar det mer idag än igår. Det är så förvirrat, man vet inte vem som gör vad och allting händer samtidigt och tre personer kommer med pommes eller så kommer ingen alls. Det går nog bättre om man har en egen kassa, när man lärt sig, men å andra sidan - hur ska man lära sig om man aldrig får hämta något själv? Själva kassaapparaten kan jag ju nu... Tror jag... Hur som helst, jag hoppas på köket nu :D. Jag vet, jag ville jobba i kassan men jag är hemma i köket. Jag trivs där. Även om jag måste bröda vanliga i tre veckor (okej, kanske inte...). Menmen, jag får se hur det blir. Nu ska jag sluta tänka på jobb och börja tänka på roligare saker.

Dagens nyckelord: trötthet

Är otroligt, otroligt, otroligt trött. Sov max 5 tim i natt och steg upp 5.30 för att - vad annars - gå till jobbet. Första gången jag jobbade öppning och det är ju alltid lite förvirrande första gången man gör något. Sedan fick jag börja lära mig kassan under dagen och det innebar ju en massa annat nytt som man måste lära sig och nu är min hjärna både kokt, stekt och fryst (vet inte i vilken ordning). Kassan är kul, men jag föredrar köket för tillfället, för det är jag bra på. Jag är inte bra på kassan - än. Men jag tänker bli bra, fort. Det är min knasiga ambition som sätter in och när man väl matar monstret finns det inget som stoppar det. Jag får se när jag jobbar i kassan nästa gång dock. Hur som helst, eftersom det står tilt i min hjärna nu (och jag har behövt köra bil med denna hjärna för att lämna in min lönecheck på banken) ska jag gå och vila den och sedan kanske mata den med glass. Glass löser alla eventuella problem. Vart skulle världen vara om inte glass fanns? Det kan vi aldrig veta.

/S



Senare (kl. 21:42 för att vara exakt):
Suck. Inte ens glass och mariekex hjälper längre. Det bara finns inte så less är jag. Jag är så less på mitt liv! Får man vara det? Jag menar, det är ju mitt liv och om jag är less på det så är jag less på mig själv, och ärligt talat är det inte bra för självkänslan att vara less på sig själv. Men när månadens höjdpunkt är en fika på stan (visserligen en mycket trevlig fika men hallå!) så börjar det gå utför. Det är ju inte som att jag är världsberömd för att ha ett händelserikt liv vanligtvis heller. Jag vill bara att något ska hända! Något bara måste hända! Men vad, och hur? Hur får man saker att hända? Jag har inga idéer. Jag är ung och frisk och borde göra annat än att sitta här och undvika mina föräldrar (som för övrigt är väldigt irriterande idag). Men vad gör man? Jag vet inte. Om jag hade vetat hade jag gjort det. Om jag hade vetat hade jag inte klagat. När inte ens glass hjälper är det illa. Kanske är det bara tröttheten som talar, kanske är det tröttheten som släpper fram sanningen. Kanske älskar jag mitt liv imorgon när jag sovit (jag tänker gå och lägga mig snart) och gått till jobbet och känt mig behövd eller åtminstone som att jag bidragit till någonting. Här bidrar jag inte ett dugg. Jag behöver flow. Jag behöver ett liv. Någon som vill hyra ett till mig, tills jag skaffar ett eget?

/S

När skjuter ingen... fisk?

Jag och Angélica tänkte ju gå ut på ett litet äventyr igår, men det blev inte mycket (om inte fika på Espresso House räknas?) av sådant. Det är alldeles för dyrt att gå på äventyr! Tropik Centret kostar 70 kr och bowling kostar 120 kr, vilket vi inte hade över igår. Vi fíck helt enkelt skjuta upp vårt äventyr. Vi tittade lite på fiskarna utanför i alla fall, och stod i vägen för en massa ungar som också ville titta på dem.

Nåväl, idag ska jag ut på mitt alldeles egna lilla äventyr då jag tänkt storstäda. Man vet aldrig vad man kan hitta i lådor och vrår. Jag kanske t.o.m. flyttar på fåtöljen (och vem vet vad som gömmer sig där bakom?!) och då är det verkligen illa. Jag får nog utrusta mig á la Lara Croft (eller, snarare á la Indiana Jones). Nej, så illa är det inte :P. Men mina lådor är lite av ett mysterium. Columbo någon?

Anyway, försöker lyssna lite på Arctic Monkeys men jag är inte så jätteförtjust än. Jag får se, de kanske blir bättre med tiden... Jag gillar bandnamnet och vill verkligen gilla musiken också. Men... It's slightly bland. Hur som helst, jag ska nu ge mig på lådorna och om jag överlever mötet återstår att se.

/S

Fleromättat

Har precis vaknat, ska göra tacopaj och åka på en liten utflykt med Angélica senare idag. Det ska bli skoj! Har lyckats få hela 7 timmars sömn i natt, vilket praktiskt taget är rekord. Hade sista stängningen på ett tag igår och det firade vi lite :P. Det tog en stund innan jag blev varm om fötterna igen. Dagens låt är helt klart John Lennon - Stand by Me haha.

Nej, jag ska hitta på något mer konstruktivt istället för att sitta här och glo ut genom fönstret. Man hör ju inte musiken när det dammsugs i rummet bredvid så vad är det då för poäng att sitta här? Suck. Jag måste också städa idag... Men jag har moppat golv i fyra dagar och har ingen lust alls att städa mer! Gaaah.

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world
Snow Patrol - Chasing Cars

Familjära skeenden

Jag måste erkänna, jag glömde faktiskt att jag hade en blogg. TIllfällig minnesförlust, kan man kalla det så? Hur som helst, har lyckats ta mig igenom Harry Potter and the Deathly Hallows trots att jag jobbat stängning. Läste ut den vid tre i natt, efter att jag kommit hem från jobbet. Den var inte lika mindboggling som jag hade trott. Flera teorier som finns på nätet (och som jag läst för flera år sedan då jag fortfarande orkade) var korrekta, och på något sätt lyckades den kännas lite tillgjord. Kaoset var frånvarande. Hur som helst,  den var helt ok, och nu vet jag allt som går att veta om Harry Potter.

I övrigt har jag inte gjort ett dugg. Jag har jobbat och läst, och egentligen inte ens sovit speciellt mycket (det är lite svårt när man bara drömmer om hamburgare en hel natt). Lyckades hålla mig mer eller mindre medvetslös till 11 idag i alla fall. Sitter nu och väntar på posten... Jippi, vad spännande. Det regnar. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska hitta på idag. Jag skulle kunna läsa, men då måste jag välja en bok (ve och fasa!). Äsch, jag kommer nog på något.

/Susanne

Galen...kastrull?

Jag har spenderat dagen med att lyssna på musik och läsa Harry Potter and the Half-Blood Prince. Det innebär så klart att jag nu är redo för Deathly Hallows på lördag. Tjoho! (En granne gick precis förbi här utanför med väldigt... intressanta shorts. Hm...) Jag är otroligt sugen på tacopaj, det är inte bra att väcka pajmonstret. Dagens låt är nog Keane - Snowed Under. För att vara norrlänning (och absolut, otroligt, extremt less på snö) så får fenomenet mig förvånandsvärt nostalgisk. (Glassbilen höll precis på att ge mig en hjärtattack när den kom här utanför, och den väckte hunden dessutom.) Fick mina böcker från Bokus idag, wohoo! Tänkte läsa "The Importance of Being Earnest" ikväll. Den tar nog inte så lång tid, jag hinner innan det är dags för Deathly Hallows. Jag borde verkligen hitta på något att göra imorgon innan jobbet, jag har ju suttit här och ugglat hela dagen idag. Tja, vi får väl se.

/S

Vanligheten skiljer sig från idag

Anledningar till att idag är lite annorlunda:
Orsak 1: Kolla
här, eller läs Göteborgsposten imorgon!
Orsak 2: Gäster från Luleå kommer snart.
Orsak 3: Solsken och värme (jag har kjol!) och inte regn och kyla.
Orsak 4: Bara en kort arbetsdag (ca 3 tim).
Orsak 5: Köpt kläder på rea (man får ju lön om några veckor).
Orsak 6: Det finns nog ingen sjätte orsak men jag tycker det borde finnas det. Hur som helst, låt oss låtsas.

/Susanne


Saker i huvudet

Okej, så jag klarade att skriva här en dag till i alla fall. Tjoho. Anyway, är rätt trött - har precis kommit hem från jobbet. Jag försöker hitta någon bra låt att lyssna på (har Snow Patrol - Chasing Cars på hjärnan) men verkar inte riktigt lyckas. Några tips? Försöker återhämta mig lite efter hettan i köket. Det var verkligen otroligt varmt där inne idag. Jag vet att man ska vara glad att det inte regnar för en gångs skull, men det är inte speciellt trevligt när man måste basta på jobbet. Gissa vem som var frivillig attt hämta saker i kylen? För övrigt så är jag arg på cdon som fortfarande inte skickat min cd (snart två månader sedan jag beställde den), och så väntar jag på böcker från bokus (de är dock inte försenade än). Det är lite antiklimax här, jag har sytt färdigt det jag tänkte sy och har städat en massa så att det är tomt och fint, men nu har jag ju inget för mig. Så går det när man städar.

Utöver mitt tråkiga liv kan jag meddela att det är bara 4 dagar kvar tills Harry Potter and the Deathly Hallows kommer! Jag funderar på att gå på Kristina Hildebrands föreläsning på biblioteket på lördag (hon är alltid intressant att lyssna på) men då går jag ju miste om några timmars Potter-läsning, speciellt eftersom jag jobbar stängning på kvällen och kommer att vara i stängnings-koma. Måste överleva med mindre sömn än vanligt (vilket säger en hel del med tanke på att jag sov i genomsnitt 5 timmar per natt sist jag hade stängning) för att hinna läsa färdigt boken så snabbt som möljligt. Oj vad mycket jag skrev om Potter. Ja, så går det.

Hur som helst, jag ska nu parkera framför fortsättningen av Hell's Kitchen och hoppas på att få lite inspiration till en bra låt att lyssna på. Ha det!

/Susanne

Åter igen

Det var väl ett år sedan jag skapade den här bloggen. Då lyckades jag skriva fyra inlägg, alla diverse ignoranta kommentarer på samhället och vad som pågick just då. Det lyckades inte vidare bra (jag har generellt inga åsikter om samhället). Jag tänkte dock pröva igen. Inte att uttrycka åsikter, det har jag gett upp för länge sedan, men att skriva lite då och då om mig själv och allmänt det som man brukar skriva i en blogg. Överlag är jag inte en speciellt intressant person, d.v.s. jag gör inte speciellt mycket som är värt att skriva ner, men man kan ju alltid försöka. Hur som helst, jag får se hur det går. Jag lär väl komma tillbaka imorgon, men om jag finns här dagen efter det återstår att se.