VM -08 Göteborg

Halloj!
Gissa vad jag gjorde igår! Jag var och tittade på konståknings VM! Jag såg killarnas korta. Det var hur kul som helst och jag önskar jag skulle kunna se långa också, men det var ju slutsålt... ;(

Jag steg upp okristligt tidigt för att ta tåget till Göteborg i alla fall. Sedan åkte jag spårvagn för andra gången i mitt liv, och så käkade jag frukost på McDonald's vid Skandinavium haha. Snacka enkelspårig. Men vi har goda pannkakor :P. Hur som helst, mina föräldrar är ju volontärer på VM så de kom förbi och pratade med mig lite under de första grupperna. Det var kanske inte så speciellt intressant i början, men åkarna blev ju bara bättre och bättre så det blev roligare och roligare att se dem. Så kom ju svenskarna. Och då började allvaret :D. Hallen kokade inte som det gjorde på EM i Malmö för några år sedan, då det var helt sanslöst, men nu var det mycket liv i alla fall. Och de åkte jättebra! Det var helt otroligt. Båda satte perfekta kortprogram och Kristoffer ligger 10:a  - 10:a! - efter korta. Det är helt, fullständigt otroligt. Jag kan knappt tro det. Adrian ligger 13:e, också helt otroligt, speciellt för en debutant. Det var så kul! Sedan kom ju de bästa 2 grupperna och de är ju alltid lika roliga att se. Det är inte varje dag man får se åkarna man annars brukar titta på på TV, live.

Hur som helst, det var ganska mycket folk, nästan fullt (kanske 8500 - 9000 pers) och många var svenskar. Det är ganska häftigt. I och för sig var det många som inte visste mycket om konståkning, men ändå. Kvinnan bredvid mig frågade en massa, men hon kunde lite i alla fall. Gubbarna på andra sidan om mig däremot... Fattar inte vad de hade där att göra. De buade - buade! - när Joubert fick sina poäng. Först hade de erkänt att de inte kunde mycket om bedömningssystemet och så buade de! Jouberts poäng var helt rätt, men de tror att bara för att han är en kändis så ska han vinna. Bara för att han har fart. Jag satt och skrattade åt dem, de hade ingen aning om vad de snackade om, men man ska faktiskt inte bua åt domarna. Det förhindrar ju kanske att de gör ett rättvist jobb i framtiden.

Här är lite bilder i alla fall. Jag hade med mig både digital och systemkamera, så det är bara bilder från digitalkameran eftersom jag ju måste framkalla de andra. De lär ju också vara bättre för min digitalkamera är inte speciellt bra. Men i alla fall, här kommer lite bilder, som sagt:

Kristoffer Berntsson:

Adrian Schultheiss:

Stephane Lambiel:

Kevin Van Der Perren:

Och så något litet för Angélica ;D:


När jag får bilderna från systemkameran kanske jag lägger upp lite till, om det finns några bra. Det var i alla fall en mycket bra dag, hur svinkallt det än var att gå hem från tåget.
Ha det!

Don't Let It Get Away

Hejsan!
Jag vet inte hur ni har haft det de senaste dagarna, men för mig har det gått väldigt upp och ner. Först kan jag berätta att efter några otroligt fina dagar med kring +8 grader så fick vi snö. Snö! Det är bara den andra dagen på hela vintern som vi haft snö - den andra dagen och det sker i mitten av mars. Helt otroligt. Det smälte dagen efter, men ändå. Det snöade lite idag också, men det var inget som fick något fäste överhuvudtaget. Hur som helst, det har nu, efter vår lilla dag av vinter, varit strålande sol under dagen. Vinden var kall, men solen värmde. Den slutade så klart skina precis när jag slutade jobbet, men det var väl ingen överraskning.

Det var vädret som hade gått upp och ner, sedan var det då jag. Jag hade en vanlig kass öppning i måndags, allting gick bara snett. Det var helt värdelöst, och chefen tog över skiftet så jag kunde inte fixa situationen. Det var som vanlig med andra ord. Jag hade legat uppe halva natten och oroat mig för att jag hade öppning, hade lyckats sova kanske 3 timmar. Jag var dödstrött och kämpade så gott jag orkade men allt jag fick var skit. Som vanligt. Så i tisdags bröt jag ihop. Jag orkade bara inte må så dåligt p.g.a. jobbet längre. Min chef sade något om hur jag jobbade och så helt plötsligt bara sprutade tårarna. Han pratade med mig i en timme ungefär och vi kom överens om hur vi skulle jobba för att jag förhoppningsvis ska få det lättare och göra mitt jobb bättre. Så idag gick det mesta jättebra. Förutsättningarna var helt värdelösa för när jag kom till jobbet insåg jag att tjejen som skulle öppna med mig (vi är bara två på morgonen) inte kom för det hade blivit fel med schemat. Jag var helt ensam, nästan otänkbart. Så jag körde på allt vad jag orkade, sprang och hade mig. När nästa person som började kl 7 kom bad jag henne köra stenhårt också och kl 8 var vi nästan färdiga. Annars är man inte ens färdig då. Jag körde köket, DT:n och kassan själv, för jag var den enda som kunde det. Det var en upplevelse. Men det var nästan kul, det var som när det kommer en buss och man bara kör sitt race och får allting gjort så fort det går. Hur som helst, resten av dagen gick också bra och jag jobbade på det chefen och jag kom överens om. Så när jag kom hem igen var det konståkning på TV och resten är historia haha.

Jag hopps det blir bättre på jobbet nu, det har varit ganska jobbigt ett tag. Men inte mer om det. Kanske lite om helgen... Förra helgen vill säga. Jag gick till biblioteket för första gången på jättelänge och så klart blev jag lite crazy och lånade en massa tjocka böcker jag inte kommer att ha tid att läsa. Men det var skoj :). Håller på med en av dem, Magician av Feist. Har dock varit för trött för att läsa nu i veckan. Hur som helst, imorgon hade jag tänkt titta mer på konståkning, förbereda mig inför min lilla resa in till Göteborg för att se konståkning live (tjoho!) och ha allmänt lugnt och skönt.

Nu blev det rätt långt märker jag. I will blame you if you don't manage to finish it. Just accept it :P. Men jag ska sluta skriva nu i alla fall, ska betala en räkning och sedan kanske äta något gott eller se på något trevligt. Håll tummarna för vädret imorgon! Ha det bra!

Smaklig måltid

Idag är jag ledig, vilket är jätteskönt. Usch vad trött jag börjar bli igen. Jag skulle behöva ännu en vecka på kurs haha. Man borde få åka på kurs var tredje månad för att komma bort från jobbet lite tycker jag. Hur som helst, inget mer jobbprat nu. Idag har jag inte haft något speciellt för mig. Fick en idé att laga något gott så jag gick till Hemköp och sedan spenderade jag 2 tim med att göra tortellini med spenat och kycklingfyllning, och även med att göra carbonarasås. Varför carbonarasåsen undrar ni? För jag tyckte det verkade lite tråkigt med enbart tortellini. Det passade dock inte ihop så bra så jag skippade såsen till slut. Jag hade snålat med baconet så jag hade något kalkontjaffs som inte fungerade speciellt bra heller. Hur som helst, tortellinin blev ok, men jag hade för mycket fyllning så de flesta gick sönder. Jag blir nog ingen stjärnkock imorgon i alla fall. Efter det bakade jag muffins med smält choklad i mitten. De var riktigt goda nybakade, jag får se hur det fungerar med chokladen i när de kallnat. Sedan tog jag min obligatoriska promenad (har jag sagt att jag promenerar varje dag jag är ledig? Det är jätteskönt) och det slutade med att jag gick i mer än en timme och lyckades hitta - via en massa omvägar - ishallen där det var en konståkningstävling som jag sedan spenderade en timme med att titta på. Träffade mina föräldrar lite också. Så gick jag tillbaka, mer eller mindre raka vägen den här gången, och slängde in en pizza i ugnen som jag nu precis ätit upp. That's my day so far. Jag har tänt en massa ljus och tänker ha en liten filmkväll för mig själv, men gott att knapra på och bra att titta på. Det är riktigt löjligt, jag har insett att jag spenderar större delarna av mina lediga dagar med att fundera på vad jag ska äta. På förmiddagen gäller det att planera en lunch av någon i kyl/frys, sedan att välja och vraka bland mellanmålen i kyl/frys och sedan blir det kvällsmat och efter det är det dags för TV-gott. Antingen äter jag väldigt mycket eller så går bara tiden mellan måltiderna väldigt fort. Jag ver inte riktigt vilket. Hur som helst, mat är gott så jag ska kanske inte klaga :P. Nej, nu ska jag börja välja film, min DVD-hylla är rätt full. Önska mig lycka till!

Freak...y

Okej, om ni undrar varför en frisk människa är uppe vid den här tiden en dag de inte behöver jobba så har jag inget egentligt svar. Jag har varit uppe en timme och funderat på det. Jag hade tänkt sova 12 timmar men det blev bara 10... Jag är i alla fall ledig och ska fika med Dior om några timmar så jag tänkte att jag utnyttjar de extra timmarna till något produktivt men allt jag har gjort är att titta på annonser för bokrean (för tredje-fjärde gången) och suttit här lite. Funderade på att se en film men jag ville vänta på DVD:erna jag beställt som kommer idag (tjoho!). Hur som helst, jag har en hel del saker att göra. Jag måste städa, diska, ta ut sopor, fika, laga mat (tänkte ge mig på att göra egen pasta) och förhoppningsvis hinna med en filmkväll. Anyhow, nu ska jag försöka börja dagen med att duscha så att jag blir oälg.

Ha det!