Smält människa

Det är så otroligt, otroligt varmt på jobbet. Man kan lika gärna spendera en dag i en bastu, det skulle inte göra någon skillnad. Dessutom har det varit väldigt mycket att göra, så man springer omkring och jobbar som en idiot i +30 grader. Puh. Jag = smält. Den enda trösten är att det finns glass haha.

Det har inte hänt så mycket i övrigt, förutom att det blivit varmt. Jag har haft mellanskift så jag har inte haft mycket till liv. Men imorgon ska jag laga lunch åt pappa och sedan blir det en vild kväll med tvätt. Jag borde städa också... På måndag, däremot, då bär det av mot IKEA! Jag och Hanna ska shoppa loss. Eller, Hanna ska köpa 2 saker, jag ska köpa kring 10 haha. Men jag ska inte köpa någonting speciellt dyrt.

Jag har precis insett att jag snart har semester! Wohoo! En hel vecka utan jobb, vad ska jag göra? Jag ska resa bort. Utan tvekan. Vart jag ska är lite knepigare. Om jag inte kommer på någonting tänker jag sätta mig på ett tåg och bara åka till första bästa ställe. Jag måste spara pengar... Suck. Ingen mat för mig denna månad. Men det ska bli så himla skönt! Jag vill åka till England. Någon som vill hänga på?

Nej, nu vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Varför slutar alla kvällar med att jag sitter i soffan och glor? Okej, inte alla kvällar. Men många...

Bäst jag börjar min planering för IKEA. Annars kanske jag lyckas åka därifrån utan att ha köpt hela affären! Hemska tanke.

Ha det!


Glömde säga det. Såg på Legends from Earthsea i veckan. Den var riktigt bra, men man märkte att det var hans första film. Dock såg jag Laputa - Castle in the Sky också och det var helt underbar! Den var verkligen i klass med Spirited Away och Howl's Moving Castle. De tre är de absolut bästa. Helt underbart.

Banan

Det luktar gammal banan i min lägenhet. Fast den är inte gammal, min banan. Men den luktar gammal. Jag ska äta den ikväll, med lite yoghurt, så att det slutar lukta gammal banan här.

Som svar på Angélicas fråga, jag hade en prick tandkräm på armen för att jag precis borstat tänderna och tydligen kan inte tandkrämen hålla sig i munnen. Jag har ingen aning, med andra ord :).

Jag är trött, jag har jobbat öppning. Imorgon har jag stängning däremot för Henke är ledig så jag har tagit hans stängningar. Jag vet inte om det är bättre. Jag överlever väl i alla fall.

Igår var vi ut med mitt skift, drack lite cider på en uteservering och hade allmänt trevligt. Vi var inte ute så länge, men tillräckligt i alla fall. VI hade skoj. Det är skönt att det börjar bli sommar så man kan hitta på saker ute. Visst, vi frös som djur men då flyttade vi till ett bord närmare värmestolparna haha.

Jag har varit riktigt duktig denna vecka. Jag har tagit två beslut som jag funderat på jättelänge. Dessutom har jag både diskat och tvättat. Jag har inte dammsugit, men man kan inte få allt här i världen.

Tog en promenad till Östra stranden idag. Hittade inte en bra väg dit så jag gick nog alldeles på tok för långt, men vägen tillbaka gick bättre för då fanns det skyltar så nu kanj ag den effektivaste vägen dit. Jag kände att jag behövde komma undan lite, jag ville bara sitta på en lugn plats och lyssna på musik och läsa. Det gick inte så bra för det blåste rätt kallt så jag frös, två tonårstjejer levde om och en massa folk badade (galningar). Jag satt kanske där en halvtimma. Ca 1 ½ timmes promenad för 30 min. Well, better luck next time.

Jag är så otroligt trött. Det känns som att jag skulle kunna somna här. Jag vill bara sova bort en hel månad. Allt är så kasst så jag skulle inte missa någonting. Jag längtar tills jag har semester. Kanske sätter jag mig bara på ett tåg och åker någonstans då. Jag får se.

Hur som helst, nu har jag saker att göra. Som att sova, t.ex.. Ha så kul!


Sent

Det är sent. Jag är trött. Jag har jobbat stängning. Jag sitter här och lyssnar på musik lite bara, innan jag lägger mig. Jag har en prick tandkräm på armen. En jätteliten prick. Idag har jag invigt min pastamaskin med att göra spaghetti och tagliatelle. Det var jättekul att snurra på en "arm" och sedan kom det ut en massa pasta på andra sidan. Jag vill ha fler format! Jag har också varit förbannad på facket. Jag fick en faktura på över 100 kr mer än jag brukar betala, och det stod att jag hade missat att betala en faktura trots att jag betalat allt, och så fick jag sitta i kö i 30 min (!!!) vilket kostade mig mer än 100 kr (!!!). Jag som fick 100 kr till mobilen i födelsedagspresent - så fort försvann de. Hade jag bott i USA hade jag stämt idioterna. Dessutom blev jag felkopplad 2-3 ggr så det drog ut minst 10 min extra på tiden. Usch vad förbannad jag blev! Och svaret jag fick sedan, när jag äntligen kommit till rätt person, var att de hade dåliga datorer så jag skulle betala halva november som de inte tagit betalt för men det stod på april istället men jag hade inte fått något inbetalningskort på det, viken hon inte kunde svara på varför. Blä vad äckligt inkompetenta de är, som inte ens kan skicka ut rätt inbetalningskort, rätt information till medlemmarna och sedan inte ens informera sin personal. Jag får se hur länge till jag är med där...

Nej, nu blev jag ju på dåligt humör. Jag som var rätt glad. Jag har börjat läsa en biografi om Douglas Adams som än så länge är riktigt intressant. Imorgon ska jag nog inte göra något speciellt, äta resten av min pasta och se på TV. Jag ska försöka ta en promenad in till stan, det är så trevligt. Jag gillar varmt väder =). Imorgon är det lördag, ja, det får jag inte glömma.  Jag beställda föresten DVD:er idag. Tjoho! Jag har beställt Earthsea - äntligen! - som jag verkligen ser fram emot. Jag älskade böckerna i alla fall. Jag hoppas de ska köpa in den 3:e på engelska på biblioteket. Jag mailade dem om det :P.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, jag märker att jag börjar så svårt att stava rätt och det är ett säkert tecken på att jag är trött. När och blir hoc så ska man börja plira lite mot sängen. Så sov gott!

Fårskått

Okej, så jag freakade out lite för att jag ska fylla år. Men blir bara så påmind om att det gått ett helt år redan. Men så är det väl antar jag.

Jag är inte riktigt på topp för att skriva detta inlägg heller, men det är bara för att jag är trött. Jag vaknade kl 5 imorse, som vanligt, för att gå till jobbet. Anledningen till att jag fortfarande är vaken är för att jag missade min tvättid igår (trodde jag hade bokat eftermiddagen...) och desperat behövde tvätta så jag har i tvätt nu... Den hänger på tork as we speak.

Imorgon har jag inte högt slående planer, med tanke på att jag firat min födelsedag till största delen redan, men jag ska till föräldrarna och äta lite tårta och få lite presenter och så. Vilket ju inte är fel. Sedan ska jag nog sova. Vaknade inatt och hade jätteont i magen. Låg i säkert en timme och vred mig i smärtor. Det är inte första gången heller, för någon månad sedan hände samma sak. Någon på jobbet nämnde magkatarr men det känns inte som att det kommer tillräckligt ofta, eller? Hm... Det gjorde skitont i alla fall. Så där försvann en del sömn. Och nu sitter jag ju och väntar på tvätten...

Vad tänkte jag på... Jo, jag skulle bara vara lite mer positiv inför det hela med födelsedagar. Det är konstigt att man blir så upprörd över en ålder, det är ju samma sak när det är jul - då har det ju också gått ett år men då blir jag snarare upprymd av all julstämning än deppig för att det gått ett år redan. Det kanske är för att man ensam fyller år, på julen är det med gemenskap. Kanske.

Hur som helst, jag ser fram emot ett annorlunda år. Livet går ju frammåt, så varför inte vara glad att man har en chans att börja något nytt? Hm... Det kanske är lättare att se bakåt?

Anyway, nu har jag något annat för mig. Som att somna i soffan... Bör ställa mobilen så att jag vaknar i tid för att hämta tvätten. Ha det!

Phlogging

Har precis kommit hem från födelsedagsmiddag på Gastons med föräldrar och släktingar. Jag fick några tidiga födelsedagspresenter eftersom de åker hem till Belgien imorgon, så nu har jag en alldeles ny och fin stavmixer och 4 suffléskålar (nu kan jag suffléa haha).

Festen igår var riktigt lyckad. Vi grillade och spelade lite Guitar Hero och sedan gick vi till Idas och var där någon timme eller så. Jonas tvingade in oss på Valentine (trots att jag förbjudit det haha) men vi var bara där 5 min eller så, så jag hann inte bli helt desperat av att jag faktiskt kände igen en massa folk. Usch vad patetisk man blivit. Sedan gick jag, Marcus och den andra Jonas och käkade på Donken och så gick jag hem. Det var som sagt en lyckad kväll, jag hade trevligt och det var inte för mycket att städa efterråt haha.

Problemet med hela konceptet att fylla år, som precis slog mig när jag satt och åt ikväll, är att man börjar gå igenom vad man gjort sedan sist man fyllde år, hur långt man kommit med livet etc. Jag hatar att bli så här nostalgisk för jag tror aldrig jag sett tillbaka på ett år och varit nöjd. Nu har jag i och för sig gjort mer än jag lyckats klämma in under tidigare år men det får mig ändå att må så pass att jag satt på Keane - Hopes and Fears och sitter här och skriver av mig lite. Argh, jag trodde jag hade kommit över de här känslorna.

Nej, skit samma. Jag mår inte bra, för ännu ett år har gått och jag inser hur patetisk jag är, men det går över. Om jag har tur är jag glad imorgon. Ikväll ska jag slänga på en film och bara glömma allt. Om inte någon har lust att hitta på något?

I övrigt har det varit en skaplig dag. Jag fick för mig att gå in till stan och köpa en bok (tack Dior =)). Men smart som jag är så tänkte jag inte på att det var lördag så det var ju så klart stängt. Jag visade ytterligare prov på min intelligens när jag fick för mig att gå dit med mina sandaler så nu har jag blåsor under fötterna och kan knappt gå. Inte en av mina mest inspirerade dagar.

Nej, nu ska jag försöka muntra upp mig själv. Någon som kan en bra vits?

Bläckplump

Snart fyller jag år! På tisdag blir jag 21. Inte illa, jag blir gammal. Det är väl på tiden. Undrar om det gör ont?

Hur som helst, jag har redan börjat lära mig saker som är bra att veta när man blir gammal. Som att ha med startkablar i bilen, och hur man kopplar dem (även att det är bra att ha med bilens instruktionsbok). Det var som tur var inte jag som hade bilproblem, men det var min lilla bil som klarade av att lösa det. Jag är så stolt över den! Visst, det hjälpte att någon annan hade startkablar och att manualen låg i bilen, men ändå haha. Det är intressant att se hur få som har startkablar, och att ingen verkligen vet hur man kopplar dem. Vi chansade lite där i början, vilket nog inte var så smart, sedan gick några till Statoil och frågade, men under tiden som de gjorde det hittade jag manualen och där stod det ju. Jag ska genast införskaffa startkablar, man vet ju aldrig, nästa gång kanske det är min tur.

Det är lite släkt från Belgien på besök just nu men eftersom jag har haft stängning har jag inte sett så mycket av dem. En positiv bieffekt av Belgien-släkt är dock att mamma lagar en massa god mat hela tiden, så jag har kunnat gå hem till dem mitt i natten efter stängning och hämta mat. Jag har fått cannelloni, sushi och wok med nudlar. Det är inte illa. Ikväll ska jag ha en liten (så var tanken i alla fall) grillfest. Det blir dock lite mer folk än planerat för jag kan ju för det första inte säga nej, och för det andra så vill ju folk självklart ta med sambor och kompisar som är och hälsar på. Vill man att de ska komma får man väl ta det, de måste hur som helst ta med sin egen mat (jag har köpt mat för 500 kr...) för jag har inte råd att bjuda en massa extra folk i alla fall. Men det blir nog riktigt skoj tror jag. Jag håller på att baka en tårta!

Nej, nu ska jag äta. Ha det bra!