Cravings

Okej, först och främst. Angélica: du ska inte klaga när du inte uppdaterat din blogg sedan jul(!). Dessutom vill jag påpeka att man måste vara medlem för att kommentera i den, vilket är lite tråkigt för oss som inte vill gå med i en sekt :P.

Så. Då kan jag fortsätta som vanligt. Hm... Vad har hänt... Har börjat nya kurser, programmering och affärssystem. Programmeringen är jätte, super, ultrakul. Jag har redan gjort drygt hälften av det vi ska göra denna läsperiod. På en vecka haha. Men det är så kul! Nu börjar det dock bli lite svårare, så får se hur det går. Har i alla fall alltid velat lära mig, så jag tar vara på chansen. Affärssystem däremot... Major snoozefest. Redan tråkigt. På två föreläsningar har de lyckats upprepa allt av det tråkigaste under introduktion till informatikkursen från i höstas. Hoppas bara det blir bättre. Boken är i alla fall kort...

Har jag sagt att jag börjat motionera? Det är sant! Jag vet, ingen kommer tro det :P. Men har lyckats vara motiverad i över en vecka nu. Får se hur det går. Har varit och åkt skridskor en gång, simmat en gång, och så har jag joggat en del. Jag menar, inte som att det är någon större idrottsprestation. Jag ser nog ganska patetisk ut när jag drar mig framåt i slow-motion, med andnöd på köpet :P. Men så går det.

Puff. Är så sugen på en massa onyttigheter idag! Det är helt sjukt. Ballerinakex, pizza, mockarutor, chips, pasta med någon krämig sås, popcorn, glass, ja, allt möjligt. Går det att äta så är jag sugen på det! Huvva. Fryser gör jag också. Så lite varm mat skulle inte sitta fel... Om jag bara hade mikromat... eller om jag inte redan hade ätit middag :P. Nej, usch. Jag är trasig!

Vila, vändning, värme

Okej, nu är tentorna över, vilket är väldigt skönt måste jag säga. Sista tentan var löjligt enkel, hade inte alls behövt plugga så mycket som jag gjorde. Hade kunnat ha massor med skoj... =/

Börjar känna av konsekvenserna av CSN tjaffset. Har nästan inga pengar kvar. Måste köpa en födelsedagspresent åt pappa, och så vill jag satsa på gardiner (och därmed gardinstänger) i vardagsrum och kök (inte förrän i mars lär jag väl ha råd med det). Lite annat jag behöver också. Har dock redan investerat i en ny filt. Den gamla började bli mycket sliten, så nu har jag en ny, mycket mysig, filt som dessutom går att tvätta i maskin! Woho!

Har beslutat mig för att lägga ner det hela med LCHF. Det fungerar uppenbarligen inte. Har haft huvudvärk mer eller mindre varje dag denna vecka, väger i alla fall inte ett dugg mindre, och håller på att bli galen (av kolhydratssug)! Jag ska äta upp den mat jag har, men efter onsdag då pappa ska fira sin födelsedag på italiensk restaurang ska jag lägga ner det hela. Jag har i alla fall upptäckt en del nya recept :).

Det betyder väl att jag bör börja motionera... Avskyr verkligen med hela mitt väsen att motionera! Har undvikit det i många år nu :P. Menmen, de har ju faktiskt allmänhetens åkning varje dag här och jag bor så nära ishallen så jag skulle faktiskt kunna åka skridskor lite då och då. Det är ju kul!

On a completely different note, jag har börjat brodera. Det är helskoj! Hade glömt hur kul det var. Iofs är allt handarbete kul, har inte virkat eller någonting på jättelänge dock. Men nu broderar jag lite.

Har lyckats slå i armbågen i ett element (don't ask), och har ont... Det kommer säkert att bli ett jättestort blåmärke...

Vet inte riktigt om det finns något mer att berätta. Har inte mycket action här med min pengabrist. Men det är redan söndag och det innebär att det är måndag imorgon, och sedan tisdag då de nya kurserna börjar. Så då får jag en massa att göra kan jag tänka mig. Orkar inte! Vill sova! Hela tiden! I en månad!

Duuude

Tenta # 2 imorgon. Känns ganska bra, har pluggat en massa. Men man vet ju aldrig. Lärare kan vara rätt snurriga.

Är trött. Har stirrat på skärmen i några timmar nu... Har haft huvudvärk 2 dagar i rad, ont i rygg och leder och det börjar komma nu också. Är riktigt kasst. Orkar verkligen inte bli sjuk.

What else... Jag vet inte riktigt. Ska fira i helgen att tentorna är över, men har ingen Angélica att fira med. Någon frivillig? Spelar ingen större roll vad.

Vill äta kolhydrater. Jag tror jag dör! Popcorn, pasta, ris, bröd, chips, pizza... Jag blir galen! Men än så länge går det bra. Bara svårt när man är i skolan osv. för man kan inte bara köpa mat utan måste planera dagen innan... Vilken jag inte gärna gör.

Oh, well. Har inte hänt något intressant alls faktiskt. Har bara kommit på en massa saker jag vill köpa, men har noll kronor - förutom pengar till mat. Dumma CSN.

Är riktigt, riktigt trött. Vet inte vad jag ska göra med mig själv just nu faktiskt. Så ska nog ta och vila lite. Toodles.

Förändring?

Good evening,
how's things?

Ja, då var det snart dags för en realitycheck igen. Första tentan på måndag. Har nästan inte fått något gjort idag alls, skolmässigt. Har dock varit på besök hos frisören. Hon klippte av mig lite hår. Så nu är jag o-oklippt.

Nej, är inte på humör att skriva här egentligen. Vet inte varför jag gör det. Ingen är väl ändå intresserad av att läsa det här när inget hänt. I alla fall. Ny frisyr.

Jo! Har fått veta hur mycket jag ska betala till csn, och betalat. Så nu är jag fattig. Får leva på vad jag har i kylen under resten av månaden (och de som sett min kyl vet att det är ett magert utbud). Okej, så illa är det inte. Men kommer det några oväntade utgifter är jag körd.

Sedan har jag idag börjat på ett icke-nyårslöfte idag. Jag ska i en månad framöver ge mig på LCHF. Eller, med andra ord, inte äta kolhydrater :P. Det är inte riktigt en gå-ner-i-vikt-grej, utan det ska tydligen vara bra för hälsan och minska huvudvärk och massa annat tjaffs. Ska testa i en månad och se hur det går. Det är dock bara första dagen och det är redan svårt haha. Man kan ju inte köpa LCHF-mat till mikron! Jag måste laga allting själv :P. Har gjort coleslaw och orunda köttbullar och ätit coleslawen med stekt kyckling (mycket gott) och köttbullarna (som var otroligt goda - köttfärs, ägg, vispgrädde, grillkrydda, vitlökspulver, salt och peppar!). Anyway, får se hur det går :).

Det snöade idag (se, det har hänt saker)! Massor, i Halmstadsmått mätt i alla fall. Det är borta nu, men det var trevligt så länge det varade. Hann inte ut och leka, men kanske nästa gång snön kommer förbi :D.

Oh, well. Det hade ju hänt lite i alla fall. Nu är det en massa plugg kvar till nästa veckas tentor. Det är allt jag har planerat, så... Ha det!

Tvåtusennio

Har ju inte skrivit här på ett tag. Får väl ta tag i saken.

Julen är slut. Är ledsen. Saknar julen. Men nu är det ett nytt år, snart ska allt pynt bort och skinka/lussekatter/glögg/pepparkakor/kola/knäck/julstjärnor är uppätna. Har tagit tag i en del plugg idag. Usch så tråkigt det är. Vill bara resa bort, långt bort.

Har precis fått veta hur mycket jag ska betala tillbaka till csn. Hade ju tjänat alldeles på tok för mycket den här terminen för någon nisse har bestämt att inkomsten ska räknas från 1 juli (före skatt dessutom), och förutom 3 heltidslöner som då räknades med fick jag också en massa semester utbetald när jag sade upp mig så slutlönen var inte att leka med. Men inte har jag kvar pengar för det, har ju köpt möbler och skräp när jag flyttade osv... Måste betala tillbaka hela terminen. Oh, well. Jag överlever nog i alla fall. Kan ju aldrig snylta mat hos föräldrarna om inte annat.

Har jag sagt vad jag fick i julklapp föresten? Det var en bra julafton. Fick allt på min lista (dock var den rätt kort, men ändå). En bok (Darkly Dreaming Dexter av Jeff Lindsay), en varmchokladgörargrej, glögglas, glöggskedar och en glöggvärmehållargrej, en kalender, en köksvåg (digital, woho), hm... Vet inte om det var med. Jo, presentkort också.

Men så tog julen slut, och det är ett år till nästa. Suck.

Tänker göra varm choklad med min chokladgrej nu. Har väntat hela dagen :). Sist använde jag lättmjölk, men det skummade inte så bra, så nu har jag köpt vanlig mjölk. Får se om det går bättre.

Har laddat upp med en massa skräpmat, mikromat. Kommer inte på någon mat att laga. Har ju ingen Angélica som ger mig recept längre... =/

Då ska jag gå till min choklad. Ha det!