Sura snickare

Vaknade 7.30 av att de började banka på väggen. Men enda lediga dag och jag får inte ens sova ut! Men, det var inte direkt oväntat... Nu tvingas jag sitta och lyssna på dem hela dagen. De är så negativa, snickarna. Bara svär och skriker på varandra och klagar på musiken på radion (där håller jag dock med dem) och tror de är allmänt macho. Anyway...

Idag är det dags för mig att ta tag i skolan. Jag har knappt pluggat alls så det är bäst jag får något gjort. Jag har tänkt plugga hela dagen så vi får se om jag lyckas. Dock har jag ett litet problem. Man ska ju maila till expeditionen tre veckor efter kursstart för att få fortsätta plugga, annars avregistrerar de en. Gissa vad jag gjorde? Jag glömde så klart maila. Kom på det i lördags och fick lite panik. Jag får se om jag är utkastad... Ärligt talat skulle det vara rätt skönt för jag är så otroligt omotiverad och har inte alls lust att plugga, men å andra sidan är det ju min framtid och även om jag inte vet vad jag ska göra med all engelska kan det ju vara bra att ha. Jag lämnar det till ödet nu i alla fall, får jag inte fortsätta är det ju inte mycket jag kan göra åt saken ändå.

I övrigt har jag inte haft mycket för mig. Hade en liten egen filmkväll igår, såg Natural Born Killers i min ensamhet. Lär väl bli något liknande ikväll, efter allt pluggande. Jag var dock så trött igår att jag inte lyckades hålla mig vaken de sista minuterna. Sov säkert en timme innan jag ens insåg att jag somnat så jag får nog sätta mig och titta på 5 minuter Natural Born för jag kommer inte ihåg vad som hände haha. Klockan var inte ens 10 heller haha. Så går det. Hur som helst, nu ska jag sätta igång med plugg och det som behövs göras. Trots snickarna här utanför. Ha det!

F'låt?

Har jobbat som en galning på senaste tiden. Igår var jag på jobbet i drygt 10 timmar, om inte närmare 11. Lite trött jag var efterråt. Hu. Idag blev det i alla fall bara 20 min längre än det skulle vara. Jag har i alla fall får leka halv-trefjärdedels skiftledare i ett par dagar nu. Idag var dock en galen dag med Happy Meal för 19kr så det var alldeles för mycket att göra för att jag skulle kunna försöka mig på något mer än kassaansvarig. Hur som helst, nog om jobbet.

Såg Saw igår. Den var riktigt bra. Gillade speciellt slutet :P. Ska nog se Saw II idag, har laddat upp med nachochips och guacamole. I övrigt har jag 3 000 saker att göra och hinner knappt sitta här alls. Jag måstemåstemåste städa för det ser helt katastrofalt ut här. Saker överallt. Dessutom måste jag plugga som en galning, både donk och skola. Mest skola. Jag har inte pluggat på en vecka (vupps). Jag ligger verkligen efter. Jag borde nog bry mig mer, men jag orkar inte. Hur som helst, det är vad jag kommer att göra idag. Kul va?! Nej, tänkte väl inte det.

Dagens låt: Danko Jones - Don't Fall In Love

My name is Mac, Big Mac

Sista dagen med BigMac för 15kr idag. Skönt! Är så otroligt trött på att göra BigMac. Gjorde hur många som helst idag. Det sade bara pang och helt plötsligt var vi 4 pers på vanliga och gjorde BigMac som aldrig förr. Har fått lite fler böcker att plugga också. Det är frustrerande, det känns som att ingenting händer. Mattias sade ju att han ville att jag skulle kunna öppna om en månad men allt jag fått är nycklar och lärt mig räkna kassor. Menmen... Jag är väl bara otålig. Middag med jobbet igår i alla fall. Riktigt trevligt, om än vissa samtalsämnen var lite utanför mina intressen. Vann kökstävlingen dessutom och fick en iPod Touch (eller ett presentkort till en). Hur bra som helst :). Då kommer jag att få plats med alla mina favoritskivor och aldrig ha ångest för att jag inte har med precis den skiva jag vill lyssna på just då! Cool är den också, haha. Hur som helst, det var synd att jag skulle upp så tidigt idag (började 6.30) men jag stannade ändå ute till 2-tiden haha. Speciellt trött är jag inte heller, fast jag har inget minne av att väckarklockan ringde imorse.

Nej, nu har jag saker att göra så jag måste rusa som vanligt. Verkar aldrig ha tid att sitta ner en enda sekund nu för tiden. Ha det!
/S

Big, BIG news

Okej. Så här ligger det till. (Djupt andetag) (Måste fundera lite på hur jag ska säga detta med största möjliga dramatiska effekt - tänk er en trumvirvel och lite dämpad belysning med strålkastarljus riktat mot mig). Jag har blivit tillfrågad, och tackat ja till, att bli skiftledare på donken. Inte om ett år, inte om ett halvår utan om kanske en månad. Jag vet, det är helt sinnessjukt. Jag menar, jag har jobbat där drygt 3 månader och kan inte ens hälften av vad större delen av de anställda kan om arbetet och rutinerna där, men de vill ändå ha mig till skiftledare nu direkt. Jag är fortfarande i shocktillstånd. Jesper hade pratat med mig om att bli stationsansvarig vilket bara det kändes ganska stort, så när Mattias ville prata med mig igår efter mötet trodde jag det handlade om det men det visade sig att det var mycket, mycket större. Det känns verkligen jättekul att de tycker att jag är så duktig och arbetar så bra men det känns också fullkomligt overkligt. It's an out-of-body experience. Verkligen. Jag går fortfarande på adrenalin från igår, vaknade kl 8 helt pigg och hade inte kunnat somna igen om så mitt liv hängt på det. Jag är samtidigt livrädd, skitnervös och upprymd. Jag menar, Mattias sade att han skulle beställa nycklar åt mig och anmäla mig till skiftledarkursen idag. Visst, det är lång väntetid på kursen, men jag ska börja redan nästa vecka med att lära mig öppna som skiftledare. Det är fullkomligt, totalt, absolut ofattbart. Helt absurt. Jag har försökt men kan inte förstå det. Det är helt enkelt omöjligt.

Det var det. Jag hoppas det blev tillräckligt dramatiskt. Jag kan i övrigt meddela att jag också fick min namnskylt igår (tjoho) och att jag, Bella och Carro hade en liten film-som-inte-blev-filmkväll. Vi pratade mest och tittade på foton. Idag ska jag och Angélica gå på kårgymmet där vi har en gratis träning (hurtigt värre) och så kanske det blir filmkväll ikväll igen. Vi får se vad som sker. Just nu har jag bara tankarna på en sak i alla fall. På ett sätt är det verkligen så att jag undrar vad jag tänkte med när jag gick med på det. Jag menar, jag pluggar ju samtidigt! Visst, det är halvtid men ändå. Jag får helt enkelt få det att fungera. Som tur är har jag lätt att lära, men jag sätter ju höga krav på mig själv också. Anyway, om ni inte ser eller hör ifrån mig de närmaste månaderna beror det på att jag antingen jobbar, pluggar McTeori eller pluggar engelska. Om jag inte dyker upp kring jul kan ni nog börja bli oroliga.

Nu ska jag sätta igång med något. Städa förmodligen. Eller snarare rensa bort den enorma högen av tvätt som hamnat på min byrå. Sedan ska jag nog plugga. Vad jag pluggar får vi se. Jag kan fortfarande inte fatta det.

Hoppashoppashoppas

Oooooh, jag har precis lyckats få ett erbjudande på en lägenhet! Jag hoppas verkligen, otroligt, jättemycket att jag får den. Det är en 2:a på andersberg, liiite för dyr men jag är verkligen desperat. Ska ringa hfab imorgon och fixa visning. Jag måste bara flytta! Menmen, vi får väl se. Håll tummarna för mig i alla fall och om ni känner någon på hfab kan ni väl be dem ge den till mig? Snälla?

Hur som helst, idag har jag varit uppe med tuppen och jobbat, sedan kom jag hem och pluggade och så nu ska jag se på TV.  Har jag påstått att jag har ett liv? Nej, tänkte väl inte det.

Imorgon ska jag också jobba och plugga. Här händer det saker. Men på torsdag är jag ledig så jag får se om jag får med mig Angélica på den där gratis träningen på kårgymmet som vi fick (jag kommer att sakna yogan i höst! Men jag har inte tid). Jag känner mig hurtig just nu, men jag anar att det inte kommer att vara så då. Det är därför man går tillsammans med något, så man inte kan strunta i det utan att göra den andra personen besviken haha.

Nej, nu ska jag fortsätta tänka och hoppas på den där lägenheten. Villvillvill!

/S

Senare:
Tänkte uppdatera lite om hur det gått. Jag har definitivt tackat nej till lägenheten (inte för att jag skulle fått den ändå, men whatever) eftersom jag, när jag kommit till sans och lugnat ner mig lite och fått lite sömn, insåg att den är alldeles för dyr för mig. Jag vet inte vad jag tänkte, jag är väl så desperat att jag förlorar all känsla för ekonomi. Så ligger det till i alla fall. Det är tråkigt, men inget att göra åt. Jag får hålla tummarna för nästa.

Hade bra rubrik, den glömde jag

Fest med Carro, CarroCornelia, Carros syrra June, Micke, Bella m.fl. igår. Var hur kul som helst. Eller, själva kvällen/morgonen var helkul men så kommer man hem och glädjen sjunker undan lite när föräldrarna bara sitter uppe och väntar på att ge mig dåligt samvete för att vara ute och ha roligt. Visst, jag kom hem kl 8 men whatever, jag är ung och fri och ska inte behöva känna mig skyldig för det. Jag har rätt att ha kul. De vet inte ens att jag drack och det är ändå så illa. Tänk vad mycket roligare denna eftermiddag hade varit om jag hade haft min egen lägenhet. Nu går jag omkring och känner mina föräldrars ogillande.

Hur som helst, kvällen började med förfest hos Carro med ölspelet och sanning (utan konsekvens) då vi till slut glömde bort regeln att dricka efter varje fråga och fokuserade på svaren istället haha. Sedan gick vi till Valentine (tror jag det hette?) och gjorde bort oss på dansgolvet (jag har då aldrig hävdat att jag kan dansa). Det är förvånandsvärt svårt att gå i en rak linje när man är full. Jag har fått ny förståelse för amerikanarnas rattfylletest. Efter Valentine gick vi i alla fall till Micke och spelade Guitar Heroes några timmar. Tyvärr hängde några killar som vi träffade på vägen med. Eller, två av dem var helt ok, det var den tredje (a.k.a. Svampen) som var jobbig. Han höll sig till mig som en igel i ögat och vägrade inse att jag försökte bli av med honom. Jag var bara för snäll för att säga det rätt ut. Han försökte t.o.m. kyssa mig för sjutton! Hu.. Hoppas jag inte fått en (till) stalker, han vet ju var jag jobbar och verkar vara den typen som skulle komma och hälsa på. Gulp. Men vi får se. Förhoppningsvis var han tillräckligt as-kalas för att glömma bort mig (och undrar lite vilset vem tjejen han tog kort på i mobilen är... jag menar, snälla människa!). Hur som helst, jag kom som sagt hem kl 8. Hade tänkt ta sista bussen som gick 2.35 eller ta en taxi lite senare, men det visade sig att jag kunde ta en buss på morgonen istället haha. Inte ens den första :P. Så som ni hör hade jag skoj. Inte för att det är svårt, allt är kul när man är full (jag skrattar då åt allt i alla fall. Jag blir inte modig eller stöddig av alkohol, jag bara börjar skratta... användbart va?). Men jag är inte ens bakfull, bara lite snurrig vilket kanske beror på att jag endast sovit en timme i natt/morse. Imorgon ska jag jobba tidigt. Lär ju däcka vid 18 ikväll, så... :P Nej, nu har ni väl hört nog om mina festäventyr? Någon som är intresserad i vad jag ska göra resten av eftermiddagen idag? Gissa tre gånger... Jo, jag ska plugga. Det kunde ni inte gissa va?! Jag måste ta mig igenom minst ett kapitel i litteraturvetenskapsboken. Hinner/orkar jag så ska jag städa också. Jag riktigt ryser av spänning.

Nej, nu får det vara nog.

Dagens/nattens låt: The Ramones - I Want to Be Sedated.


Äta och sova

Tredje dagen med stänging idag, sedan ledig! Skööönt. Vet inte vad det är med mig, är helt förstörd. Vi var bara tre som stängde igår och ändå var vi färdiga vid två, så det var inte så illa. Men vid tolv var det som att någon tryckte på en knapp och jag bara stängde av, allt efter det var bara plågsamt. Helt död var jag. Inte är det bättre nu heller, jag är öm och stel och allt jag vill är att äta och sova. Istället sitter jag här och funderar om jag ska orka plugga... Jag har inte fått så mycket sådant gjort, jag har bara läst halva Heart of Darkness och en tredjedel av första kapitlet i Literary Theory (vi ska läsa fyra kapitel) så jag borde... Blä. Jag får se.

By my heel, I care not!

Filmkväll igår, riktigt skoj. Såg hela fyra filmer och var knappt ens trött vid 3. Vi var ett bra filmgäng, Carro, Micke och jag. Men vi har sett Nightmare Before Christmas alldeles för många gånger haha. Snart ska jag till Angélica och äta lunch. Får hoppas att det inte börjar regna precis när jag ska åka, men med min tur gör det nog det. Eller, tur och tur, det är nog snarare magnetisk kraft som drar ner regnet så fort jag lämnar huset. Anyway, nog om det.

Tryckte 2 tröjor till här om dagen:
image9image10
Jag kan ju säga att Skeleton Jack inte var lätt att skära ut. Huvva, aldrig mer :P. Jag har också köpt en tavla (har jag sagt det?):
image11
Jag har inte hängt upp den än, men jag har hittat en plats och behöver bara bestämma mig om jag ska lägga en dryg hundralapp på en ram... Jag har köpt nog denna månad så jag får se.

Nej, nu ska jag börja dra mig utåt (börjar det mulna till?).

Dagens låt: Danny Elfman - What's This?


22:23
Har haft en riktigt trevlig dag idag. Åt god pasta med grönsaker och crème fraiche hos Angélica och såg film: Envy och The Importance of Being Earnest. Vi slängde i oss lite onyttig kexchoklad också, men även morötter med hummus så det jämnade ut sig haha. Såg på X-Men 3 sedan under kvällen (kan inte säga att jag tyckte det var mycket att hänga i granen) och Grissom är äntligen tillbaka i CSI så allt är som det ska. Det enda dåliga är att jag verkar ha fått ett myggbett på fingret. Det kliar! Jag måste hinna titta på så många av mina nya filmer som möjligt innan jag begravs helt i plugg. Fick info från skolan idag, det är fortfarande väldigt luddigt men jag vet i alla fall vilken bok jag ska läsa så jag kan väl sätta igång. Heart of Darkness av Conrad. Min hjärna vill verkligen inte börja plugga. Jag har ingen lust! Men jag tänker inte enbart jobba på donken hela hösten, så jag antar att jag får stå ut. Det är ändå uppsatsen som är viktigast, de här kurserna måste jag bara ta mig igenom. Läsa, tänka, skriva och hålla tummarna. Whatever. Jag är alldeles för trött för någon avancerad tankeverksamhet just nu. Jag vill roa mig. Jag vill ha filmkväll eller spelkväll eller någon annan slags kväll. Jag börjar få smak för det goda livet, haha. Nej, nu svammlar jag. Jag ska samla ihop mig och dra mig till sängen och börja läsa. Jobb imorgon. Räknas jobbkväll tro? Det beror väl på om vi ser på film eller så efteråt. Fast då blir det väl snarare filmkväll. Nej, lyssna inte på mig nu, jag har passerat stadiet där jag får sammanhängande tankar. (Gah! Jag vill flytta!) Sak samma, jag ska gå. Nu. Ja. Hej då.