Ömma fötter

Öppning idag, var på jobbet kl 6. Skoj. Lite trött sådär bara :P. Men det gick bra i alla fall, tänker inte på allting som måste tänkas på ännu, men man lär sig med tiden. Känns som att jag börjar få koll på saker nu i alla fall.

Nej, måste skriva något om mina lediga dagar också. Köpte några dvd:er, hur skoj som helst. Princess Mononoke, Min granne Totoro, Spirited Away, Battle Royale, Svärdet i stenen och Number 23. Ser verkligen fram emot de tre första (de andra också så klart), måste se till att kolla på dem så snart som möjligt. Såg Battle Royale och Svärdet i stenen med Carro. Vad mer gjorde jag? Känns som att jag inte haft nästan någon fritid. Jo, såg Saw III också, och något mer... V för vendetta. Eller, vi såg första 30 minuterna och gav upp då det bara var en massa snack och alldeles för lite action. Får ge den en ny chans någon annan gång.

Ikväll ska jag på bio och se Stardust. Ska bli skoj. Hoppas sällskapet är bra också :). Imorgon blir det en massa jobb igen, men föräldrarna är borta så jag kan koppla av i vardagsrummet med en bra film på kvällen. Det ska bli väldigt skönt måste jag säga.

Har nog inget kul eller intressant att skriva. Någon dag ska jag lägga ut receptet på kycklingpaj som Helena ville ha, men jag orkar inte nu. Det är jättegott :P. Föresten, jag har formaterat min dator nu så den fungerar och jag är glad :D. Har inte installerat alla program som jag hade tidigare, men det får jag göra när jag har tid. Det viktigaste är att den går att använda igen. Nu kör jag för fullt med virusskydd och sådant, jag vill inte ha virus igen. Iofs behövdes den formateras, men ändå. Massa onödigt tjorv.

Nu ska jag göra mig i ordning. Ha det!
/Susanne


Fallande mörker, kommande kyla

Har precis kommit hem från jobbet, sitter här och kollar vad som hänt i världen. Hur det gick på fotbollen fick vi veta av alla supportrar som kom till donken. Vissa var glada, andra mindre så. De flesta var dock ganska otrevliga, vilket sabbade min dag lite. Tog nog åt mig för mycket. Den enda som var riktigt, riktigt trevlig lyckades jag glömma ge hans mat så han fick vänta 20 min. Lyckat... Vi överlevde i alla fall. Dennis klarade dock inte av min musik så jag sitter och lyssnar på Linkin Park nu istället. Han stängde av Danko Jones! Illa... Hur som helst, nog om jobbet. Fast vad ska jag annars skriva om? Hm... Jag har jobbat 8 dagar i sträck nu så det har inte hänt speciellt mycket annat. Imorgon är jag ledig i alla fall, då ska jag hitta på något skoj. Vad vet jag inte än, så det lär väl bli en film eller två. Ja! Jag ska beställa film! Det är ju snart den 25:e så då blir det dags för lön och med lön kommer dvd:er. Tjoho! Det ska jag göra. Gott. Då är det bestämt. Då har jag 20 minuter planerade i alla fall haha.

Vet ni hur bra den här skivan är? Usch, jag ryser så bra är den. Linkin Park - Minutes to Midnight.

Kanske kan åka in till stan imorgon... Hm... Nej, då gör man bara av med pengar. Jag får försöka hitta på något som är gratis. Städa kanske. Det behövs i och för sig, men det faller ju inte direkt under kategorin skoj. Nej, vi får se hur det blir. Nu ska jag sluta svamla en massa i alla fall, det är ju inte som att jag har något vettigt att säga.

Föresten, jag har ju inte berättat hur det gick i fredags när jag stängde själv. Det gick inte speciellt bra och jag är besviken på mig själv. Men å andra sidan var det inte speciellt mycket jag kunde göra. Det har gått riktigt bra dessa 3 senaste dagarna att jag inte kan tro att det berodde speciellt mycket på mig. I alla fall, vi var färdiga kl 3, vilket är riktigt dåligt. Jag var så förtvivlat trött den sista timmen att jag knappt orkade bry mig att ingen gjorde något. Det var så mycket prat och så lite jobb att vi hade kunnat bli färdiga minst en timme tidigare om de bara varit tysta. Säkert 1 1/2 timme om alla jobbat hårt dessutom. Men icke. Dessutom hade jag ju problem med 100-lappen som försvann och (- ååh vilken bra låt! No More Sorrow -) jag kunde inte hålla koll på vad alla gjorde när jag hade sådan ångest för den. Men jag har lärt mig en läxa. Nästa gång ska alla kryssa för på lapparna vad de gjort, jag ska gå konstant och kolla var på listan de är (skit samma om jag hamnar lite efter med inventeringen), inte låta någon in på kontoret eller nära pengarna, be dem göra om ifall något är dåligt - hur sent det än är - och helt enkelt stå på mig mer. Det är så tråkigt att det gick dåligt min första stängning, men det ska inte gå dåligt på min andra. Nästa gång ska jag vara stenhård. Jag = sten.

Sådär, en massa jobbprat, men det behövdes. Nu ska jag surfa runt lite och kolla in hur världen mår. Ha det!

Kontrollant

Kontrollant på jobbet idag. Är helt slut. Jobbade 9-18 med 5 min rast. Det var kul ibland, men mest nervöst. Alla är på helspänn, går i taket om det ligger ett pommes på golvet och om man missar att fråga om plusmeny en gång. Regerade dock 1:an den sista timmen haha. Måste säga att jag hade ett ordentligt flyt. Nej, men det var en tuff men bra dag. Imorgon är det stängning, har inte hunnit bli orolig än. Tänker inte bli nervös för det är bara onödigt, men jag hade önskat att det var medarbetare jag var lite mer positiv till. Hur som helst, vad mer kan jag berätta? Det har inte hänt så mycket. Har sett en massa bra filmer med Carro och ikväll ska jag se Ice Age 2 som jag köpte igår. Jag ska också vara lite olydig och äta popcorn. Har käkat en massa godis på senaste tiden, det är inte bra, jag brukar inte äta godis men nu har jag haft ett sådant sockersug. Ajabaja :P.

Nej, usch vad trött jag är. Ska gå nu. Ha det bra!

Frihet att klicka

Sitter vid vår laptop och skriver detta, är så otroligt less på min dator och alla problem den har. Tycker den kan bryta ihop på sin fritid istället. Suck. Får väl ge upp och formatera om. Men det är så jobbigt! Gaah.

Andra lediga dagen. Vad har jag gjort? Var hos Carro idag igen, lagade currykyckling med jordnötter och banan - inte riktigt flygande jakob men nästan. Så nu har jag spenderat kvällen framför datorn och njutit av att den faktiskt reagerar när jag trycker! Min dator har fått fungera som musikspelare haha. Nu ska jag väl se på någon film eller så. Hämtade de jag beställt idag, lär väl bli att jag tittar på The Crow. Jag har verkligen inget spännande för mig. Det är lite trist, tre hela dagar ledigt och jag sitter här. Menmen, imorgon kväll hade jag tänkt hitta på något skoj. Kanske. Det är iofs skönt med lite vila också. Vila och musik.

Never weak, never wrong

Jupp, nu är det mörkt ute. Har varit det ett tag redan, kolsvart sedan 18 i alla fall. Det är hemskt, snart är det vinter! Huvva. Det har knappt varit någon sommar alls. VI får hoppas att det knappt blir någon vinter heller... Jag har ingen lust alls att frysa. Det var kallt ute idag. Brr... Tänker stanna under filten resten av kvällen.

Lagade mat åt Carro idag. Förstår inte riktigt hur man kan leva utan en ungsform, men vi klarade oss i alla fall med en bakplåt haha. Får se vad jag hittar på imorgon. Har lite dålig fantasi just nu.

Nej, vad mer kan man säga. Har en ledig helg, vilket behövs. Jag tänker inte oroa mig för något, jag tänker bara ta det lugnt för jag klarar snart inte att gå på sparlåga längre. Sover alldeles för lite, tänker alldeles för mycket. Hur som helst, funderar på att lägga ner skolan. Har verkligen 0 motivation, 0 lust och 0 inspiration. Det är bättre att göra det någon gång i framtiden när jag kan göra det ordentligt. Jag har varit less på att plugga i minst ett år nu och nu när jag har något annat att fylla min vardag med känns det nästan onödigt. Vi får se. Jag lutar åt att sluta i alla fall, men då kan jag inte berätta det för pappa för han skulle gå i taket. Får vänta med att säga det tills jag flyttat...

Anyway, nu ska jag gå och slötitta lite på TV och fundera på lunch imorgon.

I can never be weak, never be wrong
I always have to stay strong
Not let them get under my skin
Never let them make me feel human
Because I'm not
I'm too strong, never wrong
So save your sympathy
And leave me the hell alone

Find me interesting?

Ledig dag. Känner mig konstig - både hyperaktiv och slut på samma gång. Min kropp förstår inte varför den inte infunnit sig på jobbet idag haha. Den är lite dum. Hur som helst, idag har jag varit riktigt duktig. Började dagen med att åka och handla och laga kycklingpaj (vilket inte är lite jobb). Den blev lyckad, men jag tycker att det saknades någon ingrediens... Knasigt. Hur som helst, det var länge sedan och riktigt, riktigt gott. Hade kunnat äta hur mycket som helst. Sedan rensade jag upp på skrivbordet, satte in papper i en pärm och slängde skräp som bara låg och... skräpade. Så städade jag väldigt grundligt. Det var verkligen alldeles för länge sedan jag städade. Nu är det rent i alla fall, jag t.o.m. putsade TV-skärmen. Nu har jag bara artikeln kvar att läsa och mammas byxor kvar att korta av. I och för sig det tråkigaste, men jag får väl se till att få det gjort så kan jag sova gott i natt. Imorgon är jag också ledig. Hm... Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag vet vad jag borde göra men usch vilket tråkigt sätt att spendera en hel ledig dag.

I övrigt kan jag berätta att jag såg Det levade slottet (Howl's Moving Castle) igår och den var otroligt bra. Den är verkligen en av de bästa filmer jag sett på ett tag och det säger en hel del eftersom jag sett ganska många bra filmer nyligen faktiskt (Pans labyrint och Saw II för att nämna två). Jag rekommenderar den verkligen. Det var en mycket bra blandning av fantasy, magi, verklighet och humor. Vacker var den också. Jag såg den på japanska, aldrig att jag skulle se den dubbad till svenska. Nu blev jag också sugen på att se Princess Monoke, som är i ungefär samma stil av vad jag förstår. Den ska ju tydligen ha ganska bra engelska röster så man kanske satsar på dem? Slipper man sitta klistrad vid undertexterna... Arigato.

Nej, men jag säger det igen. Får ni chansen att se den så gör det. Ikväll har jag inte riktigt bestämt mig än vad jag ska se men något blir det i alla fall. Det är inte mycket till liv jag har utan det blir mest jag framför TV:n och jag har ingen lust att slötitta på en massa TV-serier. Så film får det bli. Anyway, nu ska jag sätta igång med mitt så jag får det gjort i år. Suck.

Could I? Should I?

Har gett mig själv ledigt resten av kvällen, från plugg och känslan att jag borde plugga. Har gjort en hel del skolarbete den här veckan så jag tycker jag förtjänar en kväll ledigt. Inte för att jag har mycket ork att göra något, men whatever. Är verkligen otroligt trött. Jobbig dag på jobbet, för lite folk som jobbade, för många som åt. Fick ett enormt begär efter kexchoklad nyss, och det hjälpte faktiskt mot huvudvärken. Vem har sagt att godis inte kan vara bra för hälsan?

I övrigt är min dator otroligt irriterande. Jag har tur om jag lyckas köra 10 minuter utan att den stannar. Det börjar verkligen gå mig på nerverna. Snart måste jag nog formatera hårddisken, men jag orkar verkligen inte.

Nej, det har egentligen inte hänt mycket. Jag har jobbat och pluggat och tittat på Fight Club (som jag fortfarande inte orkat se klart, har nog 15 min kvar. Usch så patetisk jag är). Så spännande är mitt liv just nu. Eller, vem sade något om liv? Det handlar nog mer om ett slags koma. Never mind, jag är bara trött. Jag ska duscha nu tror jag. Eller sova. Eller se på TV. Eller se färdigt Fight Club. Eller sitta och stirra på Facebook. Eller något.

För alla er som behöver en anledning att fortsätta vara singlar (förutom det faktum att man inte kan träffa någon):
image13

Flyg fula frilla

Efter en ganska kort dag på jobbet idag gick jag förbi frisören på Eurostop och klippte av mig pottfrillan. Det var verkligen befriande, jag har inte varit speciellt nöjd med den alls. Men nu tycker jag det blev riktigt bra faktiskt. Kort och trevligt. Vad jag har framför mig ikväll, och försöker undvika genom att skriva här, är skolarbete. Det går riktigt bra. Att undvika det vill säga. Jag har inte gjort ett skit än. Men jag får väl ta tag i det snart. Har föresten lyssnat lite på Hawthorne Heights idag och insåg att jag faktiskt lyssnat på dem förr. Bra att jag håller koll på vad jag lyssnar på. Men så går det ibland. I övrigt är jag sugen på fika. Kladdmuffins eller kanelbullar eller något. Åt en kanelbulle på jobbet idag. Det är så gott! Det kommer att bli farligt att jobba på McDonalds framöver. Hur som helst, nu ska jag väl plugga. Här är en bild på min nya frisyr föresten:
image12
Dagens låt: Hawthorne Heights - Breathing in Sequence

Kravmärkt

Riktigt rolig kväll ute i lördags då vi var och lyssnade på Tinkerbell på B&B. Söndagen var lite mindre rolig för Carros del (jag var mest trött - vaknade kl 9), men vi såg lite Monty Python i alla fall och beställde pizza vilket aldrig är fel, speciellt inte en sådan dag då man känner att man kan äta hur mycket som helst av vad som helst haha. Idag är det andra puckar, då jag måste plugga en hel massa. Jag har en rolig (?) artikel att läsa, frågor som kräver A4-långa svar och Kvalitetsfakta att lära mig utantill. Har i alla fall fått lite speciell mat till lunch, vi åt surströmming. Det är inte varje dag man får det så jag antar att det gör dagen lite bättre åtminstonne. Lyckades sova 12 timmar i natt också så jag är inte ens trött längre. Har en vecka utan öppning att se fram emot, en hel del bra filmer att titta på och... tja... inget mer. Men helgen var kul i alla fall så jag får leva på den ett tag. Nu ska jag sätta igång. Ha det!

Föresten, dagens låt: Yellowcard - Empty Apartment


Senare:
Nu har dagen gått, lite seg och trist men jag överlevde. Jag har fått en del gjort, jag har svarat på en av de där jobbiga frågorna och insett att jag glömt att det faktiskt kan vara ganska skoj att analysera böcker. I alla fall om man har en bra bok att skriva om. Jag har inte hunnit läsa artikeln däremot, men det är alltid någonting. Imorgon får jag läsa igenom och rätta det jag skrivit. Jag har också tagit mig igenom både Kvalitetsfakta och handledarboken, så både donk och skola borde vara nöjda. Jag hade dock säkert inte fått lika mycket gjort om inte min dator varit så irriterande seg och mer eller mindre dött så jag inte kunde öppna Internet Explorer och kolla Facebook haha. Det enda bra med att sitta och plugga framför datorn en hel dag är att man kan lyssna på musik. Har lyssnat på en massa bra saker, just nu är det Korn men det har också varit Hoobastank, Yellowcard, Danko Jones och Jimmy Eat World. Är lite nyfiken på Hawthorne Heights som jag ska lyssna på sedan. Hur som helst, nu lägger jag ner detta för idag och får hoppas att jag inte behöver spendera varenda ledig dag såhär. Ska se på CSI om en stund och sedan får jag se om det finns något skoj på TV eller om jag kanske ska se en film. Hm... Bra idé. Fight Club kanske. Jag har ju skrivit om boken hela dagen så jag har blivit riktigt sugen på att se filmen. Vad smart jag är. Det ska jag göra.

Kvällens låt: Korn - Hollow Life