Bokö

Nu har jag äntligen fått min väska tillbaka. Den kom igår morse, med taxi. Stackarn har varit med om mycket. Jag har äntligen fått mina böcker! Här är en bild på ön jag byggt på mitt golv:

Det är alla utom en bok som jag köpte, en har jag redan läst :). Jag gillar det här med att ha böcker i en ö på golvet, jag tror jag ska behålla den ett tag. Det är trevligare än en bokhylla. Kan inte riktivt beskriva varför, men det känns lite friare tror jag... Eller något... Jag gillar det i alla fall.

I övrigt har jag inte gjort så mycket i helgen. Spelat lite Age of Empires III - The Asian Dynasties. Vet inte riktigt vad jag har gjort mer... Jag har tagit det rätt lugnt i alla fall.

Imorgon har jag öppning för Hanna är sjuk. Vill egentligen inte, men vad gör man inte... Hatar öppning, är inte alls en morgonmänniska, och det är dessutom lön. Mycket att göra. Men det är i alla fall bara en dag, sedan får jag sova igen.

Nej, ska inte tänka mer på jobbet. Har lämnat in fotona från England på framkallning. Om 8 (eller, 7 nu) vardagar kan jag hämta ut dem! Det kostar 69 kr / st och jag hade 4, så det blir rätt dyrt, men... Vad gör man inte. Ingen digital system kamera här inte. Måste verkligen spara pengar nu, gjorde av med otroligt mycket i england. Det är så dyrt där! Huvvaligen. Men jag älskar landet ändå :). Det är nästan konstigt att folk pratar svenska nu, det kändes så rätt med engelska. Menmen... Jag får se till att hitta en billig plats att bo på och så kan jag sticka dit igen :P.

Nej, nu ska jag hitta på något att göra innan jag somnar där jag sitter. Ha det!

Home sweet home...

    Hej!
    Här sitter jag nu och vänjer mig vid att skriva åäö igen. Jag sitter också här väsklös. Idioterna på easyJet har tappat bort min väska. Den innehöll alla böcker jag köpt (17 st!), kläder och en massa andra prylar. Hemnyckeln, t.ex. Jag som betalat extra för att jag skulle få checka in bagage, och så tappar de bort den! Usch, jag är verkligen asförbannad. Det hjälper ju inte heller att en massa annan skit också hände. Visst, det kanske var småsaker, och om jag inte blivit av med väskan hade det inte spelat någon roll, men eftersom jag är upprörd för att jag behövt stå som Stig Helmer i Sällskapsresan och bara glo på bagagebandet så blir allting annat så mycket värre. Detta är vad som hänt idag:

  • Irriterande britt som satt bredvid mig på planet. Tog upp en massa av min stol med sin armbåge och jag fick ingen "personal space" och kunde inte sova för han petade till mig hela tiden. Han lyckades sova däremot.
  • Min väska var inte med på transportbandet. Lämnade in info och de ska skicka den till mig - om de hittar den.
  • Kunde inte köpa tågbiljett till Halmstad på flygplatsen så var tvungen att åka till Malmö först. Fick alltså köpa 2 tågbiljetter, och vänta 1 timme i Malmö.
  • Allting på tågstationen var stängt så jag blev tvungen att käka en sallad på Pressbyrån för 63 kr. Det var det enda i närheten av ätbart.
  • När jag skulle betala går min väska som jag köpte igår sönder. Visst, jag räknade inte med att den skulle hålla länge, men det var verkligen droppen.
  • På tåget sitter en stor familj som lever om en massa.

Det enda jag kunde göra var att slänga på Marylin Manson på hög volym och försöka glömma ilskan. Usch, vad jag ville slå någon. Jag ska ringa dem minst två gånger om dagen tills de hittar väskan, och om de inte gör det ska de få betala vartenda litet öre som sakerna där i är värda. Usch, att resan skulle få ett sådant här slut, det som skulle bli så skönt att komma hem... 


England day 4

Hej!
Idag har jag varit till Oxford. Det ar en riktigt fin stad, med en massa fina gamla byggnader och en skon stamning helt enkelt. Jag hade trott att det skulle vara storre, men jag antar att allting cirkulerar runt universitetet. Det var mycket lattare att hitta in i London och det fanns en massa skyltar och sadant uppsatt sa man skulle hitta. Jag lyckades dock ga fel i borjan for jag struntade i skyltarna (jag ar som jag ar) och lyckades pa nagot vanster hamna vid Oxford Ice Rink, sa da har jag fatt se den ocksa, haha.

Smart som jag ar sa kopte jag annu mer bocker dar sa nu maste jag spendera resten av kvallen med att leta reda pa en vaska sa jag kan bara med mig alla bocker hem. Jag kommer hem imorgon! Jag langtar. Inte for att England ar daligt, inte alls, jag trivs riktigt bra, men den har resan har varit riktigt lojlig, fran borjan till slut. Nasta gang jag kommer hit har jag lart mig nagra laxor.

Jo, jag har fatt ett rum for inatt. Det hotellet for £42 hade inga och inte heller fanns det nagra pa "mitt" hotell, men ett grannhotell kunde klamma in mig. Jag ar pa vag dit nu. Sedan ska jag ga och ata nagonstans. Jag har inte riktigt bestamt mig for var annu. Imorgon kommer jag hem! Jag ser fram emot det nagot enormt.

England day 3

Hullo again!
Kl. ar 11:30, jag sitter och tittar pa Oxford Street uppifran internetcafeet och lyssnar pa svenskar som pratar bakom mig. Det ar forvanadsvart manga svenskar har, och hollandare ocksa. Man aker ju till London for att hora engelska, men icke :P.

Jag har varit i bokaffarer idag. Foyles, Waterstone's och Borders. Jag har kopt alldeles for manga bocker redan, men som sagt, jag kan ju checka in bagage nu sa det spelar inte lika stor roll haha. Usch, jag langtar tills jag aker hem... Imorgon ska jag till Oxford ar det tankt, sa jag far hoppas att jag hittar nagon bokaffar dar ocksa ;). Det verkar som att jag far sova alla natter pa hotellet jag bor pa nu for jag var in till det for £42 och de hade inga rum lediga till torsdag, trots att de hade massor lediga igar. De verkar inte ha varst stor koll...

Jag hade tankt forsoka ta mig till London Tower nu, om jag vagar mig pa the Tube igen. Den var ratt laskig, jag undrar hur fort de dar tagen gar egentligen. Men jag kan ju inte aka till London utan att se nagra sevardigheter i alla fall.

Usch, det luktar jattegott har. Jag ar hungrig! Ikvall tror jag att jag ska forsoka mig pa sushi, det finns ett stalle dar man kan plocka bit for bit det man vill ha.

Nej, nu ska jag satta mig i rorelse. Mot Oxford Circus Station!

England day 2, part 3

Okej, har ar jag igen. Tankte bara uppdatera er om min resa, som nu antligen borjar ta form. Jag har nu bokan om min hemresa, sa jag kommer hem pa fredag. Det ska bli skont, slippa ha panik for hotell och pengar. Nasta gang ska jag planera MYCKET battre. Sa, imorgon ska jag shoppa loss i London och kolla pa sa mycket sighseeing jag hinner. Pa torsdag ska jag formodligen till Oxford over dagen (det visade sig att det inte alls kostar 1000kr, jag sag visst fel :P). Jag har hittat ett hotell (kvaliteten kan man ju diskutera, men...) som kostar £42 per natt som jag ska forsoka boka till pa torsdag (de hade inget idag) och jag har redan hunnit kopa en massa bocker. Jag har ingen budget nar det galler bocker har, for det finns alldeles for manga bra bokaffarer. Det finns t.o.m. en precis dar jag bor for tillfallet. Jag har atit pa pizza hut, dar de nog tyckte jag var lite konstig for jag rakade bestalla tva huvudratter. Av misstag, tro mig. Jag har ocksa irriterat en kvinna pa Boots som inte tycktes fatta att det var forsta gangen jag var dar och ansag att jag var otroligt irriterande som inte fattade sjalvutcheckningen.

Jo, jag glomde nastan tillagga: min mobil fungerar inte. Den har varit dod hela dagen, den hittar ingen kontakt, vilket ar riktigt mysko eftersom den fungerade igar. Det ar aldrig nagra problem nar jag ar i Belgien... Men... Sa om jag inte svarar pa sms sa ar det darfor.

Anyhow, nu ska jag ta mig tillbaka pa omma fotter till hotellet. Jag har gatt konstant hela dagen. Jag tror jag har skavt av halva fotterna. Forhoppningsvis blir morgondagen battre och mer effektiv. Jag ska lagga mig tidigt sa jag kommer upp tidigt sa jag hinner sightseea mycket :). Ha det och syns snart!

England day 2, part 2

Hej igen. Denna resa har blivit en parodi pa resor. Det ar helt vardelost. Forsoker fortfarande boka om min resa. Allt ar sa otroligt dyrt! Forstar inte hur jag kunde ha forstatt sa fel. Min budget pa 6000 kr ar dod. Har bokat hotell 2 natter till, vilket alltid ar trevligt att veta var man ska bo. Resten av eftermiddagen ska jag shoppa pa Oxford Street men hela dagen har gatt at till en massa faniga saker. Gick till King's Cross for att se hur man skulle gora med biljett till Oxford, men det kostade over 1000 kr bara resan sa jag sket i det. Jag ville verkligen aka tag nagonstans, men som det ar nu verkar det som om det bara blir London. Jag ska forsoka leta upp en tagresa, men arligt talat denna semester har bara visat mig hur naiv jag ar, an sa lange. Det har tagit mig en hel dag bara att leta upp boplats och planera vad jag ska gora - jag har inte ens hunnit ata ordentligt. Hade jag gjort allt detta innan jag reste hade allting varit sa mycket battre. Jag hade tjanat en massa pengar pa det ocksa. Det ar bara skrap. Jag far se det har som en ovningsresa infor min riktiga englandresa :P. Inte for att jag vet nar det blir, men anda. Detta har i alla fall bara blivit fanigt.

I alla fall, imorgon ska jag ga i bokaffarer och kolla pa sightseeing. Om jag ar kvar pa torsdag far jag se.

Hoppas ni har det battre.

England day 2

Hej!
Sitter pa ett internetcafe i england. Jag forsoker boka om min hemresa till pa fredag. Det kostar alldeles, alldeles for mycket att bo har och det ar inte speciellt kul att inte veta var man ska sova nasta natt. Det var pa gransen att jag blev somnlos forsta natten i London; det slutade pa ett hotell for £55. Nu ska jag leta hotell och boka till ikvall och sedan maste jag ringa banken for att forsoka ta bort internetlaset pa mitt kort sa jag kan betala hemresan. 600kr for en resa ar samma som en natts somn...

Hall tummarna for mig.

Semester!!!

Om några dagar åker jag på semester. Tjoho! Jag är från och med idag stolt ägare av £ 40. Jag har också köpt en ryggsäck som rymmer 27 liter. Den kommer att fyllas med böcker :P.

Här hemma har jag lyckats spilla juice på tangentbordet så enterknappen fungerar knappt (varje gång jag trycker på den fastnar den så det trycker 5-10 gånger...). Jag har inte kunnat skriva här för blogg.se har kastat ut mig... Det har regnat en del här, men det behövdes. Vi hade gult gräs, inte grönt.

Det var en massa jag skulle skriva, men jag kommer inte ihåg alls någonting. Ni får vänta tills efter England då jag kommer att ha något att skriva! Wohoo!